işallah bu konu ilginizi çekmiştir. belki de çoğunuzun beyninde ''-sofistike ironisi nedir?'' şeklinde küçük soru işaretleri beliriyordur. ben de sizin gibi(bilmeyenler için bu bölüm, kelime grubunun anlamını bilen burayı geçebilir) ilk duyduğumda merak ettiğim ''acaba bu ne demek?'' diye ve bu lafı tarafından duyduğum kuzenime ''sevgili kuzenciğim bu kelimenin türkçe meali nedir?'' dedim. o da beni küçümseyen bakışlarla süzdü ve ''sofisiktike ironisi; farklı olma çabası içindeki insanların halüsiyonlarının sebep olduğu debelenişli gecelerde sergilerdiledikleri davranış topluluklarına verilen addır'' dedi ve ben yine hiçbişe anlamadım. dananın kuyruğunun koptuğu an bu andır arkadaşlar!! ben yemedim içmedim derslerime çalışmadım uyumadım mp3 de indirmedim ve sofistike ironisini şimdiki jenerasyon kardeşlerimin ve gelecek nesillerin bu lafı ilk duyduklarında kendilerini ezik ve mülayim hissetmemeleri için bu laf topluluğunun anlamını buldum! sofistike ironisi = farklılaşma çabası!!!!
insanlık adına sergilediğim bu kahramanca uğraşım karşısında hiçbir yetkili merci veya bakanlardan herhangi birşey talep etmiyorum!! sadece değerimin bilinmesini, adımın efsaneleşmesini ve geleceknesillerin de benim adımı ve insanoğluna yaptığım fedakarlıkları bilmesini istiyorum... ;)