Belçika’da kundaklama: 3 Türk can verdi
Belçika’nın Saint Nicolas şehrinde, bir gurbetçiye ait olan Deniz Market’te çıkan yangında 3 Türk vatandaşı feci şekilde yanarak hayatını kaybetti. Yangında iki kişi de yaralandı. Yangının Süleyman Şahin’e ait marketin önündeki kartonların tutuşmasından kaynaklandığını bildiren polis, kundaklama şüphesi ile ilgili olarak bir kişiyi gözaltına aldı.
Olay önceki sabah saat 04.00 sularında Anker Caddesi’nde Süleyman Şahin’e ait Deniz Market’te meydana geldi. Yangın, 5 kişilik Şahin ailesini uykuda yakaladı. Marketteki yangın kısa sürede binanın üst katında oturan Süleyman Şahin’in evini sardı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen Süleyman Şahin (36), oğulları Deniz (13) ve Hakan’la (8) birlikte yanarak can verdi. İtfaiye ekipleri, Nergis Şahin (34) ve kızı Tülin’i (5) ise yaralı olarak kurtardı. Baba Süleyman Şahin’in, yangından sağ olarak kurtulma imkanı olduğu; ancak iki oğlunu kurtarmak için alevlerin arasından çıkmadığı belirtildi. Belçika polisi, yangının kartonlardan başladığını ve kısa zamanda binayı sardığını açıkladı. Bazı yetkililer ise yangının kundaklama sonucunda meydana geldiğini belirttiler.
Saint Nicolas Belediye Başkanı Freddy Willockx da yangınla ilgili yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin, anne Nergis Şahin ile Tülin adlı bir kız çocuğunu alevlerden yaralı olarak kurtarmayı başardığını; ancak diğer üç kişiyi kurtaramadıklarını açıkladı. Facianın en yakın şahidi ve Şahin’in Belçikalı komşusu Lydie Caelen, gözyaşlarını tutamayarak gördüklerini şöyle anlattı: “Çok iyi bir komşuluğumuz vardı. Alışverişimizi devamlı bu marketten yapıyorduk. Herkesin sevdiği ve takdir ettiği bir aile idi. Gece saat 04.00 civarında bomba gibi bir şeyin patlamasıyla uyandım. Birden dışarı çıktığımda komşumuzun evinin alevler içinde kaldığını gördüm. Yangın çok kısa zamanda yayıldı ve birden ev yok oldu. Bu, bir kundaklama sonucu meydana geldi ise çok yazık, ben bu şehirde oturmaktan utanır hale gelirim.”
Konya ili Yunak ilçesi Yukarı Piribey nüfusuna kayıtlı Şahin ve çocuklarının vefatı yakınlarını yasa boğdu