aydır zam yapmayan fırıncılar, bir süre daha ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini açıkladılar
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye'de 16 aydır ekmeğe zam yapılmadığını belirterek fiyat artışını önlemek için Tarım Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.
Öncelikle gelişigüzel, hiçbir teknik şarta uymayan fırın açılmasını önlemeye çalıştıklarını ifade eden Balcı, Merdivenaltı fırın sayısı artarsa ekmekte zam çok büyük oranlarda gerçekleşir. Ruhsatsız fırın sayısının çoğalması ile diğer fırınların üretimleri düşecek ve ekmekte zam kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden ruhsatsız fırınların kapatılması ve yenilerinin açılmaması için çaba harcıyoruz diye konuştu.
Balcı, ekmekte benzoil peroksit ve potasyum bromat kullanılmasıyla ilgili iddialara da değinerek, henüz kanserojen etki yaptığı yüzde 100 tespit edilemeyen bu maddelerin yasak olduğunu ve zaten Türkiye'de kullanılmadığını sözlerine ekledi.