Kitserver ile eklenen formaların üzerindeki bayrakları yok etmek ve renk vb. diğer ayarlamalar için WE8 Set Default Color 3.1.0 programını kullanabilirsiniz. Program PC için doğrudan çalışmadığı için AFS Explorer 3.4'ün de yardımı gerekiyor. Her iki program da pek çok yerde, örneğin pespc-files.com'da mevcut.
PARAM_DAT DOSYASININ EXTRACT EDİLMESİ
1-AFS Explorer 3.4'e 0_text.afs dosyasını import edin.
2-Search fonksiyonunun yardımıyla param_dat.bin dosyasını bulun sağ tuşla export file diyerek harddiskinizde istediğiniz bir yere alın. (ayrıca, üzerinde oynarken bozulursa diye, bu dosyanın bir yedeğini almanızı öneririm.)
3-AFS Explorer'ı kapatıp yeniden açın (bu çok gerekli olmayabilir ama her ihtimale karşı ben öyle yapıyorum:) View'dan ZLIB Manager'ı seçin. Load Sections from file deyip, az önce save ettiğiniz param_dat.bin dosyasını çağırın. Kutuda ZLIB Compressed Data seçili iken Unpack deyin ve param_dat.bin_000 adıyla save edin. AFS Explorer'ı kapatın.
4- WE8 Set Default Color 3.1.0'yi açın. Version'u PES4 seçin, Filename'de üzerinde üç nokta olan tuşa basın ve oluşturduğunuz param_dat.bin_000 dosyasını bulun. Retrieve File deyin. Error diyecek, desin; siz OK deyin. Data artık elinizin altında...,
5-Yukarıdaki combobox'dan istediğiniz takımı seçip renklerini, yakalarını vb. ayarlayabilirsiniz.
AYARLARLA İLGİLİ BİRKAÇ TÜYO
-Bayrakların olmadığı forma tarzı için Style 12 (yakalı) veya 13 (yakasız) seçebilirsiniz.
-Change National teams... tuşuna basarsanız, tüm ulusal takımlardan bayrağı kaldırabilirsiniz.
DOSYANIN GERİ YÜKLENMESİ
1-İşiniz bitince Write File ile dosyayı save edin. Programı kapatın.
2-AFS Explorer 3.4'ü tekrar açın; View'dan ZLIB Manager'a gelin Load Sections from file'dan ilk export ettiğiniz param_dat.bin dosyasını çağırın. ZLIB satırına tıklayıp bu sefer Compress deyin ve düzeltmeleri yaptığınız param_dat.bin_000 dosyasını yükleyin.
3-Save sections to file deyip param_dat.bin'i save edin. (Bu adıma gerek olmayabilir, dosya o anda güncelleniyor olabilir ama ben her ihtimale karşı save ediyorum.)
4-ZLIB Manager'ı kapatıp AFS Explorer'a 0_text.afs dosyasını import edin.
5-Search fonksiyonunun yardımıyla param_dat.bin dosyasını bulun sağ tuşla import file diyerek son save ettiğiniz dosya ile güncelleyin.
6-Her şeyi kapatın, PES4'ü açın, tadına varın. Afiyet olsun.
NOT: Tekrar tekrar düzeltme yapacaksanız, her seferinde dosyayı extract etmenize gerek yok.
Bu anlattıklarımı "ben yaptım oldu" ilkesine dayalıdır. Dosyalarınız bozulursa benden bilmeyin :) Sevgiler.