uykucu aras arkadaslar size bi sorum war. 7 , 7 , 7 , 7 , 1 sayılarını her biri birer kez olmak uzere kullanarak 100 sayısına nasıl ulasabilirim? yardımcı olursanız cok sewinirim
frankly Orjinal Mesajı Yazan: militan 7.7=49 7.7=49 49+49=98 98+1=99 arkadaş benden bu kadar:D 1 de benden oldu saba 100
Eagle-Eye şöyle bi şekil yaptım ama kabul ederseniz 7 üzeri (-1) = 1/7 1/7 + 7 = 50/7 50/7 + 7 = 99/7 99/7 x 7 = 99 99 + 1 = 100
Eagle-Eye tekrar düşündüm de bunun doğru olabilmesi için (-1)in de verilmiş olması gerekmez miydi? ya neyse hiç kasmadan direk 177 - 77 = 100 deriz olur biter
götveren abi bunu yolu asiri kolay da ben bilmiorum daha dogrusu biliomda hatirlamiom ama sole bi ip ucu aklimda kesirlerle yapilio net rakamla deil 1bolu7 li biseleri vardi...gerekirse bulurum cevabi...
Eagle-Eye Orjinal Mesajı Yazan: h@RUn abi bunu yolu asiri kolay da ben bilmiorum daha dogrusu biliomda hatirlamiom ama sole bi ip ucu aklimda kesirlerle yapilio net rakamla deil 1bolu7 li biseleri vardi...gerekirse bulurum cevabi... tamam zaten ilk aklıma gelen 1/7 şeklinde olması gerektiğiydi kaç dakika uğraştım ama en fazla 99 çıkıyor öyle çünkü 1'i zaten başlangıçta kullanmış oluyorsun o yüzden 7 üzeri (-1) dersen başta sonuç çıkıyor
götveren yaw daha gecen hafta sonu hoca cozdu bunu tahta hatta 1+1=3 muhabbeti de war da o da ayri bi konu.....
Eagle-Eye Orjinal Mesajı Yazan: h@RUn 1+1=3 muhabbeti de war :eek: :whoa: :yikes: :yikes: merak ettim ya hatırlayabilirsen o nasıl bişey?
götveren dediki simdi ezberimde yoq 1-1,5 sayfa suruo acikalamsi ama zate anlatsamda anlamazsiniz sembollerle ilgili seyler demisti...bizde cok israr ettik ama kagit yanin olmadii icin soleyemedi.......
götveren 4 tane 0 dan 24 mu ne cikartma olayi var faktoryellerini alioncarpion falan biseler bole iste....
Spocket Orjinal Mesajı Yazan: h@RUn 4 tane 0 dan 24 mu ne cikartma olayi var faktoryellerini alioncarpion falan biseler bole iste.... 0! + 0! + 0! + 0! = 1 + 1 + 1 + 1 = 4 4! = 24 .D
CrossOver Orjinal Mesajı Yazan: Eagle-Eye tekrar düşündüm de bunun doğru olabilmesi için (-1)in de verilmiş olması gerekmez miydi? ya neyse hiç kasmadan direk 177 - 77 = 100 deriz olur biter en iyisi bu arkın yaptığı valla:D:D