Ağda online oynamak istediğimde bazı problemlerle karşılaştım. Öncelikle SP2 yüklü olan sistemlerde arka planda PES4.exe'ye izin verilmediği gibi bir zaman sonra gördüğüm bir uyarı çıkıyor. Bunu ancak oyunu kapattığınız zaman görebiliyorsunuz. İki bilgisayarda da önce boşuna uğraşmışım. Sonra iki bilgisayarda da izin verince düzelir sandım, yine bağlanamadı. İki bilgisayarın birbirinden farkı birinde resmi Konami yamasının kurulu, diğerinde kurulu olmamasıydı. Sonra iki bilgisayardan da CD'den kurduğum versiyonları sildim, yerine DVD versiyonu kurdum, resmi update'i kurdum. İşte o zaman bağlandı ve oynayabildik. Bir makine host oluyor (host olan makinenin IP numarası programca belirtiliyor), diğer makine client oluyor, o IP numarasını yazıyor, maça çıkılıyor.
Gördüğüm bir problem de iki bilgisayarda çeşitli patchlerle (ki ikisinde de aynı patch'ler kurulu) isimler düzeltilmişken online maç modunda klasik takımlar gelmiyor ve tüm isimler orijinal hale dönüşüyor. Bunun nedenini ve varsa çözümünü şu an için bilmiyorum. Bir diğer nokta da evdeki bir ağda oynamamıza rağmen normal oyundan biraz daha yavaş oynadığımızdı. Yani tek bilgisayarda çok rahat yapılan hareketler ağda biraz daha kasıyor, tepki biraz geç geliyor, ama ekran ile ilgili ve oyun ile ilgili başka hiçbir hataya rastlamadım. Yani daha çok yorulmanın, daha çok kasmanın dışında her şey gayet güzel işliyor. Ayrıca hiçbir takılma problemi de yaşamadım. Oyun içerisinde de her türlü ayar, taktik vs. değişiklikleri yapılmasına, aynı ekrandan üst üste birkaç kez maça çıkılmasına rağmen...
Bir küçük not da CD versiyon ile DVD versiyon arasında kesinlikle fark var. Tabii bu fark bazı arkadaşların sandığı gibi büyük bir fark değil, belki de bazı arkadaşlar DVD versiyondan tamamen yenilenmiş bir oyun bekliyorlar, ama küçük de olsa bir fark var, örneğin her şey daha yumuşak, rahat yapılabiliyor, ben CD versiyonda hareketlerde biraz daha zorlanıyordum. Belki de bunun sebebi CD versiyonun kurulum yapmaması, yani programın Program Ekle/Kaldır bölümünde bile gözükmemesi olabilir. DVD versiyon nizami bir program gibi kurulup, kısayollarını kendisi oluşturuyor.
Bir de DVD versiyonun bir güzel yanı da oyun açıkken istediğiniz spiker moduna geçebilmeniz. Mesela Manchester-Arsenal maçını İngiliz, Real Madrid-Barcelona maçını İspanyol, Milan-Inter maçını da İtalyan spikerden dinlemek zevkli oluyor, daha çok havaya sokuyor. Alman spiker maçları erotik anlatıyor, ya da seyrettiğim bazı filmlerden dolayı bana öyle geliyor. Fransızsa sanki şiir okuyor. Onları pek beğenmedim.