Batman'da eskicilik yapan 49 yaşındaki Faruk Karabaş, elektrik süpürgesinden çıkan 4 milyar lira değerindeki altın takı, 100 Euro, 15 dolar ve 2 milyar 185 milyon lirayı sahibine teslim etti.
Balbaşı Köyü'nden 9 yıl önce kent merkezine göç eden ve eski eşya alıp satarak geçimini sağlayan Faruk Karabaş, emekli bankacı Şakir Kılınç'ın evinden 3 gün önce 750 bin liraya hurda elektrik süpürgesi satın aldı. Gün boyu eski eşya toplayan Karabaş, akşam saatlerinde evine dönerek malzemeleri ayırmaya başladı. Eskici Karabaş, elektrik süpürgesini açtığında içinden çıkan takı döviz ve 2 milyar 185 milyon lira çıktığını görünce şaşkına döndü.
Elektrik süpürgesinin içinden çıkan kartvizitteki telefonu arayan eskici, Şakir Kılınç'a ulaştı. Karabaş'ın altın ve paraları teslim etmesi üzerine duygulanan Kılınç, "Demek ki insanlık ölmemiş. Bu devirde senin gibi insanla karşılaşmaktan gurur duydum. Altın ve paraları küçük çocuğum bu süpürgeye koymuş. Biz de yeni öğrenmiş olduk'' dedi.
Kendisine ödüll olarak verilmek istenen 250 milyan lirayı almayan eskici Karabaş ise, "Hurda süpürgeden çıkanları kullanamazdım. Ben insanlık görevimi yaptım. Allah bana haram kazanç nasip etmesin'' diye konuştu.....:):):)