adsl ile oynayacasanız bir kere hiçbir firewall açık olmayacak, modemin firewall'ı, zonealarm gibi softwareler ya da windows'un kendi firewall'u, hepsi devre dışı olacak. sonra modem ayarlarından 5739 portunu açmanız lazım. oyunda karşı taraf size o portla bağlanıyor, kapalı olursa bağlanamaz, siz de ona bağlanamazsınız. nasıl açacam diye bana sormayın. 50 çeşit modem var, hiçbirini bilmiyorum çünkü kablo kullanıyorum. kendinizinkini araştırıp öğrenin.
yurtiçindekilerle bağlantı yavaşlığı yüzünden doğru dürüst oynayamazsınız yani arkadaşınızla bağlansanız bile hostun 2 MBit bağlantısı yoksa client olan lag yüzünden oynayamaz. ama yabancılarla cillop gibi oynanıyo. siz client olursunuz, karşı taraf iyi bir bağlantıyla host olunca çok iyi oluyor. ayrıca çözünürlüğü 640*480 ve low detail yaparsanız daha iyi. çok yüksek grafik detayı lag'i arttırıyor. bu şartlarda ben 256k kabloyla yabancılarla lagsiz oynuyorum. genelde çok çekişmeli geçiyor maçlar. bir de irc gibi çalışan pes4 rakibi bulmanıza yarayan süper bir program var. karşı tarafın ip'sini bile sizin yerinize giriyor. çok kullanışlı. aşşaadan çekin.
http://pes4online.acsv.net/