Slm lar arkadaşlar. Sizlerle yeni keşfettiğim hareketleri paylaşmak istedim. Belki çoğunuz bu hareketleri biliyosunuzdur ama eminim ki bilmeyenler de vardır.
* pas verdikten hemen sonra R2 ye basarsanız pası veren oyuncu sizle beraber koşar.( L1 + pas la yapılan verkaçın aynısı . ama bunu kullanmak daha kolayıma geldi benim.)
* derinlemesine arapas yaptığınızda topun size gelmesini beklemeden topa hamle yapmak için R1 + R2 ye basın . ( super cancel deniyomuş buna )
* orta yaparken R2 yi de kullanırsanız top daha yüksekten gider.( Özellikle ileri uç adamlarınız uzun boyluysa bu işinize yarayabilir. Ayrıca kornerlerde de bu durum geçerli.)
* Topu sürerken aniden durmak için R2 ye basın.( koşma basılı olmuycak ) ( Özellikle kanatlardan orta yapmadan önce savunmayı ekarte etmek için kullanabilirsiniz. Bu oyunda R2 tuşu çok önemli )
* R2 ile ani duruş yaptıktan sonra 2 kere yukarı veya aşağı yön tuşuna hızlıca basarsanız , adamınız topa dokunmadan sağa veya sola gidecekmiş gibi hamle yapar. ( vücut çalımı )
* Topu sürerken( koşma tuşu basılı olmuycak ) – diyelim ki sağ tarafa doğru atak yapıyosunuz-
a) 2 kere hızlı bir şekilde yukarı ok tuşuna basarsanız topu sağ ayağından sol ayağına alarak bi çalım atar . ( bu çalımı ben de futbol oynarken çok yaparım, etkili bi çalımdır. Yalnız oyunda adamlar biraz yavaş yapıyo :) )
b) 2 kere aşağı ok tuşuna basarsanız ronaldinho nun nike reklamında yaptığı harekete benzer bi hareket yapar. ( ya da ben öyle algılıyorum :) )
* pas verdikten sonra top henüz adamınıza ulaşmadan R1 e basılı tutun. Adamınız topun üstünden atlar.
* Takımınızın daha çok atak yapması için L2 + R1 e basın. Defansa çekilmek istiyosanız
L2 + R2 ( bundan tam emin deilim , sanki her oyuncu için ayrı ayrı yapmak lazım gibi geldi . tam bilenler varsa lütfen yazsın )
* L1 e basılı tutarak
Orta × 1 → topu rakip kaleye en yakın adamınıza atar
Orta × 2→ havadan sert bi şekilde pas ( defanstan top çıkarırken yaparsanız etkili olabilir )
Orta × 3→ yerden uzun arapas gibi bişey ( pek isabetli olmuyo )
* Orta yaptıktan sonra top henüz havadayken , R2 + yön tuşlarıyla ceza sahası içindeki adamınızı kontrol edebilirsiniz. Bu sayede adamınızı topun gerisine doğru getirebilirseniz röveşata vole atma şansınız olur. Hoş ben de daha bunu başarabilmiş deilim .
Bir de command settings menusunde gördüğüm fakat tam anlamadığım hareketler var.aynen ingilizcesini yazıyorum. Ne olduğunu bilen arkadaşlar açıklarlarsa sevinirim.
1) Tap out → when ball is still → L1+ R1
2) Goalkeeper during freekick → move toward wall → arapas tuşu ( üçgeni yapamadım)
Şimdilk bu kadar arkadaşlar sizler de bildiğiniz hareketleri bu sayfaya eklerseniz çok güzel olur. Saygılar.....