devil evet arkadaşlar..edebiyat dersinden böle bi ödev verildi: çok okuyanmı bilir çok gezen mi bilir? Sizin bu konudaki fikirlerinizi alarak ödevi hazırlamayı tercih ettim..Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
götveren abi bu klasik munaazra konusudur yaw ilkokuldan beri yakamıza yapismis bi dert tir bu ....ben hep gezen demisimdir KİTAP OKUMAYI SEWMİORUM her hoca bakın kitap sole iidir bole faydalıdır dedikce ii ce uzakalisiom ama fark etmez bole bi odevde nası diim garip yorum kisisel bise hoca nası not wercek o da garip bi husus nyse...uzatmiiim cok gezen bilir diim...
DOOMHAMMER1903 çok gezen daha iyi bilir (öhö öhö özellikle ben öhö :D) Öncellikle "bilmek" terimini tartışmak lazım... eğer bilmek yorum yapabilmekse o zaman gezewn adam daha iyi bilir. Yok eğer yorum yapmayıp işte ne bilyim şu yerin alanı şukadar km ve nüfusu şu kadar diyeceksen çok okuyan daha iyibilir. Kitaplar sayesinde daha çok bilgiye ulaşmak mümkündür fakat bir kitapta yazılanların gerçekliği veya doğruluğunu tartışamazsın... birşeyi kendisi görüp... kendisi anlayan bir insan neticede daha iyi bilir. Gezen adam dünyayı kendi gözleriyle öğrenir, kitabın da yeri başkadır ama birşeyi öğrenmenin en iyi yolu o şeyi yaşamaktır... matematikte okumakmı daha öğreticimi yoksa problem çözmekmi? h@run'nun dediğine katılıyorum kısacası ama kitap okumayı severim. ;)
efekanonur valla ksusra bakma yazacak birşey aklıma gelmiyor ama bilgin olsun diye söylüyorum sen kesinlikle çok gezende bunda bence vardır bi gariplik sen birşeyler uydur.çünkü genelde öğretmenler der ya hani çok okuyan bilir die onun şaşırtmasıdır diye düşünüyorum
badboy_t çok gezen de bilir çok okuyanda.mesela tecrübe okunarak elde edilmez ki hayat ta tecrübe çok önemlidir.gezdiğin yerleri boş boş gezmiycen,yani gexzerken bişler de öğrenmeye çalışıcan.ama bazı şeylerde okunarak öğrenilir(senin verdiğin örnekteki gibi mesela).bir yeri gezmeye giderken o yer hakkında bişeyler okumuşsan bu sana orada yardımcı olur.yani her ikiside bilmek için gerekli birbirleriyle bağlantılıdır.bence buna benzer bi açıklama yapmalısın.tabi sen buna kendi düşüncelerini de kat daha farklı örneklerde bul.başarılar!
aposey çok gezen elbette bilir çok okuyan da bilir AMA BU SAÇMA EĞİTİM SİSTEMİNDE OKUYAN BİLDİĞİNİ DE UNUTUR !!!
Amorph Sana hangisi yakın geliyorsa onu seç ve elinden geldiğince savun.Bunun kesin bir cevabı yoktur zaten.Ama iyi savunman çok önemli.
Spocket Hem okuyan hem gezen, hepsinden daha çok bilir diye farklı düşünebilirsin. Lâkin bana göre, okuduklarını unutman mümkündür, ama tecrübelerin akılda kalıcı olur...
mazlumfirari iyi not almak istiyorsan her ikiside bilir de ve uzun yaz ki hocanında kafası karışsın ve heralde iyi bişeler yazmıştır desin not için böle olur bence de çok okuyan bilir
emre_acar1989 yorum yapamicam hangisi olduğu konusunda ama sana kesin bişi sölim.....Sakın her ikiside olur yeri geldiğinde kitap yeri geldiğnde gezmek deme asla..İkisinden birisini seç ve onun hakkında devam...
gostik bence gezen dıcem ama cok parası varsa tabı bır cok seyı uygulayarak ogrenır vede bu yontem en ıyı ogrenme dıye adlandırılır:)...
cracks Orjinal Mesajı Yazan: siyahlabeyaz D) hçbiri.. ben bilirm :D:D şaka bi yana bencede gezen bilir.. ama okuyanda Öğrenir bazı şeyleri.. Ama gezer görür.. mesela Moskovayı Okuyarak Mı daha İyi öğrenirsiniz yoksa Gidip Görerekmi? Yada Bi örnek Daha o Güneş Mesela Güneşe gidilebliomU? Hyr.. Yane Böle Bİ ÇeliŞki Wwar .. Ama bencede Gezen Daha İyi İBlir.. ya bikere ciddi ol yaaaa...cıvıma olum cıvıma gezen bilir dedim bitti.konu kapandı...:D