Orjinal Mesajı Yazan: Zombie
Paradan sıfır atılacak tamam alışırız bir zaman sonra ama ekonomiye nasıl etki edecek bu saatten sonra bir devalüasyon daha olursa hiç iyi olmaz
Birde bu Almayayı ben anlamıyorum adamlar 1. dünya savaşında kaybettiler(bizle beraber) 2. dünya savaşınıda kaybettiler ama çok çabuk toparlanmışlar nasıl oluyor bu anlamadım biz Osmanlı yıkıldıktan sonra doğru düzgün birşeyler yapamadık?
Gerçi bu halimize şükretmemiz lazım bizden beterleride var
Almanya 1. Dünya savaşından sonra ülkedeki güçlü çalışma ve yardımcılşık etiği ve Schuman ve sonradan Berlindeki enigmatik liderin önderliği ile süper güç oldu. 2 Dünya savaşından sonra Almanya dümdüzdü... bütün fabrikalar yeniden inşaa edildi en son teknoloji ileç... ayrıca Almanyada ekonomik değeri çok yüksek topraklar var ve tabi Marshall Yardımını unutmamalı, görünüşe bakılırsa Türkiye hala Osmanlının iyi özellikleriyle birlikte kötü özelliklerinden kurtulamamış.
Ayrıca uluslararası prestijimiz düşük... kimse Türkiye yi bilmiyor, çopk yolsuzluk var... halimize şükredelim ama dünya sıralamsaında bu konularda geri sıralardayız... bi doğu AVrupa ve LAtin AMerica, Afrika ve Güney doğu Asya var o kadar ama doğu AVrupa ülkeleri AB de, Güneydoğu Asya ülkelkerinin ekonomileri yılda 5% ila 17% arasında büyüyor, Afrika ya hep yardım gönderiliyor... kimler kaldı geriye? Afganistan? Fas? Uganda? Liberya? :rolleyes:
hani abartmak istemem ama durum biraz vahim yani... neyse 6 0 gittikten sonra bide ekonomik sorun olmazsa Türk Lirası uzun yıllar değerli bir para birimi olarak kullanılabilir.
1.4 YTL= 1 dollar... not bad yani
140 kuruş= 100 cent
14 kuruş= 10Cent( :D )