**Part 1**
**hypotension; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 25; İl: Bursa **
Üniversite ögrencisiyim. Ziraat Bankası'nın ATM'si kampüsün en merkezi yerinde. Hesabımı kontrol ettiğimde eğer para yatırılmamışsa ATM'nin hemen yanındaki bayiiden gazete alıyorum. Böylece çevredekilere, ''Benim zaten cebimde para vardı. Hesabımı laf olsun diye kontrol ettim'' izlenimi vermeye çalışıyorum. Peki işe yarıyor mu? Hiç sanmıyorum.
**conlenon; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: Ankara **
Bugün Hepatit C hastası olduğumu öğrendim. Ciddi bir hastalık olmasına rağmen pek üzülmedim. İşte bu da "Hepatit C hastasısın" cümlesini duyduğum anda aklıma gelen ilk soru: "Acaba askerden yırtmama yardımcı olur mu?"
**yelenda; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 27; İl: İstanbul **
Moralim biraz bozuk olduğu bir gün bilgisayarımdan yüksek sesle Sezen Aksu'nun "Gidiyorum" şarkısını birkaç kez üstüste çaldığım için masama "Hastir git" notu bırakan kişiyi açıklamadıkları için ofistekilere aynı şarkıyla 2 gündür işkence yapıyorum. Biraz daha devam edersem notun altını topluca imzalayacaklar.
**müsaitbiryerde; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 35; İl: Muğla **
Sohbet ederken bir bayan arkadaşımız söyledi. Bazı günler duaya başlarken, "Allahım bu acil" diye not düşüyormuş!
**duymasınkimse; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 26; İl: İstanbul **
Lisedeydim. Aşık olduğum kıza, benim için çok zor olan bir giriş konuşmasından sonra, "Seni seviyorum" diyebilmiştim. Kızdan gelen cevap: "Ben öyle şeyler yapmam!" Böyle bir cevap niçin verilir diye hâlâ düşünüyorum ama bir açıklama bulamadım.
**06Eda36; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 35; İl: Ankara **
Kadir Gecesi 6 yaşındaki oğluma dua etmesini, bu gecenin çok hayırlı olduğunu, dualarını Allah'ın bu gece mutlaka kabul edeceğini söyledim. İşte duası: "Allahcığım, anneme çok maaşlı bi iş, çok iyi bi koca, son model bi araba ve ev, bana da dişleri çürütmeyen şekerler, akülü araba, izci çadırı ver. Yalvarmamı istersen onu da yaparız be!" Gördüğünüz üzere oğlum iyi bir evlat olma yolunda hızla ilerliyor.
**menkuara; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 31; İl: İzmir **
Bir şirket arabasının arka camında gördüğüm yazı: "Hatalıysam çaldır, ben seni ararım."
**achtung_baby; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 22; İl: İstanbul **
Günde bir pakete yakın sigara içen ama aynı zamanda aralıksız bir buçuk kilometre yüzebilen, bir kilo dondurmayı bir oturuşta yiyebilen, bir hafta içinde dört kilo alıp sonraki hafta beş kilo verebilen, bu yüzden de gardrobunda 36-40 beden arası her türden pantolon ve etek olan, bir haftada 3-4 kitap okuyan, 500 sayfalık bir romanı bir günde bitirebilen, buna rağmen gözleri sapasağlam olan, gerek Bach gerek İbrahim Tatlıses dinlerken ağlayabilen, trafikte sinirlendiğinde tehlikeli hareketler yapan, sonra da arabadakileri dehşete düşürdüğü için özür üstüne özür dileyen, bütün bunlar yüzünden çevresi tarafından dengesiz ve tuhaf kabul edilen biriyim. Umurumda değil. Bir şeyi yapacaksam dibine kadar yapmalıyım. Ben hayattan böyle keyif alıyorum!
tanrışiva; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 22; İl: Ankara
Babaannem eskiden çok güzel kahve falı bakardı. Yaşlandıkça kendini biraz daha dine vermeye başladı. Bir gün bana kahve falı bak diye ısrar ettim. "Ne işin var kızım falla. Yalan şeyler onlar" dedi. "Ama babaanne belki kısmet falan bi şeyler görürsün" diyerek ısrar ettim. "Kızım kısmetinin açılmasını istiyosan yatmadan evvel 1000 kere tövbe, 1000 kere kulhüvallah, 1000 kere bismillah çek" dedi. "Yaa kim uğraşcak onlarla babaanne. Yapamam ben öyle şey" deyince aynen şu cevabı aldım: "Kızım hiçbi şey yapamıyosan internete girip chat yap. Ben mi öğreticem sana her şeyi?" Tek kelime daha edemedim tabii.
şimdilik bu kadar devamı gelecek... :)