PES serisinin yapımcısı Seabass Takatsuka bir röportajda artık PS2'nin kendilerine yetmediğinden yakınıyordu gerçekten de haklı çıktı. Bu teknoloji sınırlaması oyunun gelişmesini engelliyor.
PES4 full versiyon demo gibi ise bu grafikler bu animasyonlar ile PES4 vasat bir oyun olmanın ötesine gidemez ( bir Fifa 2005 i açın ve bakın aradaki farka.) Bir kere oyunda neredeyse hiç bir değişiklik yapılmamış.
Bir iki parlama efekti ve yüzler hariç grafikler aynı hatta çimler pes 3 de daha bile güzeldi.
Oynanabilirliğe gelince:
Şutlar çok kötü bence... Uzaktan .çekilen şutlar çok zayıf...
Animasyonlar bence kötü özellikle kaleci üzerine gelen toplarda odun gibi duruyor bazen...Top bir direğe çarpar gibi oluyor.
Uzaktan çekilen şut kötüyse kaleci tepki bile vermiyor. En azından bir zıplasa bari..
Paslar bir acayip. Ne kadar çok ayak dışı ile pas veriliyor. Anlamsız.
Çalımlar da güzel değil. Hiç gerçekçi değil. Fifa 2005 bu konuda da çok daha iyi bence.
Hakemler gene kötü . Gole giden adamı indiriyorsun kırmızı kart yok. Millet şikayet etti diye bu sefer de kırmızı kart neredeyse hiç gösterilmiyor.
Spikerler hep kötüydü gene kötü.
Adamların gol sevinçleri bile bir acayip... Salak salak koşuyorlar o kadar.
Devre arasındaki replayler çok hoş olmuş. Çok gerçekçi bir hava katmış oyuna.
Serbest vuruş organizasyonları ve kornerler de güzel. Fifa'da bunlar çok kötü.
Yine de ben bu oyunu beğenmedim ama yine de full versiyondan umudum var... Belki birşeyler değişir ya da oynadıkça oyun zevkli hale gelir ama bu demodan ben hiç hoşlanmadım.
**Bence Konami sıfırdan PC için PC'nin gücünü kullanarak bir oyun yapsa en iyi oyun olabilir ama ben bu PS2 oyununu beğenmedim bu sefer..**