Ender bak sana toparlanmış bi biçimde veriyorum ama i.mansız falan yok. Bunuda zaten buradaki arkadaşlardan topladım sadece sordun diye ok?
-----------------ALLEY-OOP lar-----------------
1-):Arkasını dönüp bacak arasından panyalı.
2-):Yere koyup İlhan Mansız hareketi.
3-):Arkasını dönüp havadan.
4-):Sağ ayağını arkadan getirip.
5-):Kafayla.
6-):Arkasını dönüp sağından panyalı.
7-):Arkasını dönüp solundan panyalı.
8-):Dizle.
9-):Önü dönükken bacak arasından panyalı.
10-):Araksını dönüp havadan 2.
11-):Topu arkasına alıp kafasının üstünden.
12-):Topu arkasına alıp tek elle kafasının üstünden.(Köşelereden daha çok işi yarıyo.)
13-):Yere çarptırıp panyalı.
14-):Sol dirsekle.
15-):Sağ dirsekle.
16-):Panyalı.(Off Ball tuşuyla yapılanın aynısı.)
------------------SMAÇLAR------------------
Modifier+shoot:Kolunu geriden getirerek.(Sert)
Modifier+pass:Arkasını dönüp bacak arası.
Modifier+dunk:Kolunu geriden getirerek.(Hafif)
Modifier+block:Ters dönüp çift el.
arkadaşlar smaç yaparken modifier tuşuna basarak veya basmayarak, ayrıca smaç tuşlarına değişik şekilde ve smaç yapmaya başladığınız konuma göre çok değişik smaçlar yapılabiliryor. ayrıca mantık olarak her smaç tuşunun ayrı ayrı özellikleri var mesela;
Windwill tricks tuşu kendi ekseninde dönmesini sağlıyor(yani arkasını dönerek smaç yapıyor),
Clutch tricks smaç yaparken bacak arasından topu geçirmek için,
Tomahawk trick tuşu uzun mesafeden sert smaçlar için,
Pump tricks tuşu ise yakın mesafeden smaçlar için...
bu tuşlara iki kez veya başka tuşlara basarak + birde bunlara dunk modifier tuşlarınıda ekleyerek değişik smaçlar yapabilirsiniz. ayrıca alleyoop yaparkende dunk modifier tuşu daha değişik alleyop yapmanızı sağlıyor.
Özel Kombinasyolar: (kısaltma olsun diye tuşarın baş herflerini yazacağım)
modifier + T + W (potada asılı kalıyor)
modifier + P + P (süper bir hareket garanti 50 puan. ama zamanlama çok önemli)
topu havaya veya potadan sektirdikten sonra MODİFİER + P YE İKİ KEZ BASARSANIZ TAKLA ATACAKTIR
Modifier + T + P (smaç yapmadan önce topu arkasından çeviriyor)
bunun gibi farklı tuşlar deneyerek bir çok değişik smaç kombinasyonu yapabilirsiniz. alleyop ise biraz uğraş istiyor. Topu yakalayana kadar bayağı uğraştım. ama alleyop ta önemli olan topun nereye düştüğünü ve tapoun peşinden ne zaman gideceğinizi ve ayrıca potadan sektirecekseniz top potaya çarpmadan önce zıplamalısınız ve kombinasyonu yapmanız gereklidir.
ama smaç yarışmasında da gördüğüm kadarıyla daha yapamadığım bayağı smaç ve alleyop teknikleri var.
arkadaşlar bu smaçlar analog olanlar klavye olanlar ve analogsuz gamepad hepsinde aynıdır ve yeni başlayanlara yol göstermesi için yaptım
.smaçların son tuşunda basılı tutmak zorundasınız
.Çift BACAK arası : dunk modifir2+şut+şut
.360 Derece donüp vurma : blok +tusları 360 derece çevir+blok
.kolunu potaya sokma : dunk modifier2+smaç+blok
.gözü kapalı vurma : dunk modifier2 + şut + smaç
.Steve francis usulu double pump : dunk modifier2+pas+smaç
.çift el değirmen : dunk modifier2 + şut + blok
.ters çift el değirmen : dunk modifier2+blok + blok
.Çift el ters bacak arası : dunk modifier + blok +pas
.düz bacak arası : dunk modifier 2 +şut + pas
.Sol el bacak arası : dunk modifier2 + smaç + pas
.tek el değirmen : dunk modifier 1(turbo)+şut+blok(havadayken topu ileri geri ileri yapıyor)
.jordan usulü:dunk modifier1+smaç+smaç
.360 bacak arası : dunk modifier2+blok+tuşları 360 derece çevir +pas
bu smaçların tamamı alleyoop la yapılır
ama dunk modifier2 tuşu basılı olarak şut la smaca girdiğiniz zaman takla atacaktır
takla atarak vurmak için topun 24 sn den sekmesi lazım bunun için potaya düz olun 3 lük çizgisinin biraz gerisinde durun ve:
dunkmodifier2+alleyoop yapın atar atmaz elinizi dunk modifier 2 den çekmeden şuta basın ve hemen ardından pasa basılı tutun topu yakalarsanız takla attıktan sonra bacakarası vuracak eğer son tuşu pas yerine smaç olarak yaparsanız takla attıktan sonra gözü kapalı vuracak 2 kere yuvarlak yaparsanız takla attıktan sonra belinin arkasından geçirecek ve bloka basarsanız düz vuracak
daha önce başka bir arkadaşımız klavye ve analogsuz game pad ile alleyoop yapmayı anlatmış buna dayanarak şunu sölyliim
mesela alleyoop tuşları w ve e olsun bunlara dunk modifier2 tuşuna basılı tutarak w+e+w+e+w+e yarsanız topu bacağyla , belinin arkasından yada arkasını dönüp alleyoopp yapacağını görürsünüz ama tuşlara hızlı basmalısınız
daha yazmadığım bir sürü smaç var merak ettiğiniz tüm smaçları sorabilirsiniz ve ben tüm smaçları yaptım ve analogsuz olarak
720 için dunkmodifier 1 ile gidip tuşları 360 yuvarlayıp blok +dunk modifier 2 ile aynı şeyi yapıp blok+şut ama çok zor ben de bi kere yaptım ama çok zor(w+a+360+z+a+360+d)
diğeri kolunu potaya sokma doğru hemde hergün yapıyorum
alleyoop lar da dunk modifier tuşları ve diğüer tuşları basılı tutarak aynı şeyi yaparsanız değişik şeyler yapabilir
topu 24 saniyeye çarptırmak için 2 dun modifier e de basılı tutup alleyoop tuşuna basın