Orjinal Mesajı Yazan: nightmare_onur
tamam sen bilirsin ama emrenin ML olabileceğine inanıyorsan maçlarını daha çok izlemeni tavsiye ederim.
Ben Emre'nin ML olabileceğini iddia etmedim. Peki Alex Ferguson'a göre Osea'nin mevkisi nedir? Yada o kadar uzağa gitmeyelim Daum'a göre Ümit Özat'ın mevkisi nedir? Yukarıdaki yazımı tekrar kopyalıyorum. Eğer dikkatli bir şekilde okuyup katıldığın veya katılmadığın noktaları yada eklemek istediğin fikirlerini yazarsan daha hoş bir sohbet olur diye düşünüyorum.
Teknik direktör tercihlerine göre pozisyon belirlemek çok yanlış ama ne yazık ki FM bu yanlışı yapıyor. Dahi ! Daum her futbolcuyu her yerde oynatıyor. Bi Ümit Özat sağda, bi Deniz Barış; Bi Ümit Özat solda, Bi deniz Barış. Sadece Daum değil Sir Ferguson'da aynı şeyi yapıyor. Mesala Oshea (DLC) sezon başından beri orta sahada oynuyor. Bence mevkiler futbolcuların özelliklerine göre olamlı. Şöyleki bir futbolcunun tacklingi iyi ise defansif, passingi iyi ise orta saha hem taklingi hem de passingi iyi ise defansif orta saha gibi. Ha R, L, C nasıl belirlenmeli, oda bence kullandığı ayağına bakılabilir, pace ine bakılabilir. Ama sen bir futbolcuyu (GK hariç) sağda solda istediğin yerde oynatabilirsin. Zaten dünyadaki bütün hızlı santraforlar sağa sola çekilmişlerdir. Misal Allan Smith, Serhat Akın...Tabi ben bu fikrimi ana hatlarıyla anlattım. Bu daha da geliştirilebilir.