tamam özet geçiyorum ama seriyi download edebilmeniz için dc++ programı olması gerekir elinizde.. şu an fazla vaktim yok ama çok yüzeysel bir özet olacak.
hector salazar adında birini jack hapse attırmış. adam kokain şebekesinin lideri, terörist ne ararsan var. jack de bu adamı yakalamak için arasına sızmış o da kokainman olmuş.buraları göremedik tabii sonradan anlattılar dizide.
bazı olaylar geliştikten sonra bu hector un kardeşi ramon, bir virüs yollayacağı tehtidinde bulunuyo amerikaya, kardeşini serbest bırakmazlarsa..ctu hemen başkana haber verdi. başkan da tam bir açık oturumdaydı, diğer başkan adayıyla kapışıyordu. oturumu yarıda kesti karar vermek için.salazarı ı salsak mı salmasak mı diye düşünürken jack aradı. ben bu salazarı kaçırayım hapishaneden, olay benim başıma kalır. ne siz zor duruma kalırsınız ne de amerika tehtit altında kalır dedi. salazarı veririm kardeşine paşalar gibi kurtuluruz dedi. hapishaneden çıkarttı ama bir sahnesi vardı ki harika. bu arada bu virüs kişiye bulaştığında 14 saat kuluçka dönemi geçiyormuş, 15. saatten itibaren aktif hale gelip 24. saatte öldürüyormuş adamı. kylie singer denilen bir herife bulaştırmışlar virüsü bu ramon. amerikaya salmış. bu kylie ı da buldu ctu ekibi. aradılar taradılar ama virüs yok. millet nooluyoruz derkeni, kylie yakalama çabası içindeyken de almeida boynundan kurşun yiyor ve yaralanıyor. 3-4 bölüm almeida yoktu hastenedeydi.jack'in ortağı var chease diye. kızının sevgilisi zaten chease. bu chease kylie singer'ı yakaladıklarını ve tehtidin ortadan kalktığını jack'e söylemeye çalışıyodu ama başaramadı. söylese jack in salazarı kaçırması gerekmeyecekti. jack bu arada suçlu durumuna düşmüştü. jack, salazarın adamları tarafından uçağa bindirildi.salazar karılarla keyif çatarken jack'i öldürmeyi düşünüyodu. jack de uçağın içerisinde kapalı tutulduğu odadaki nöbetçiyi alaşağı etti. salazar tam onu öldürmeye geliyorken haşladı onu jack.uçağı ele geçirdi. ama uçağın yönünü değiştirmedi yine meksikaya gidiyor uçak. bu gelişmeler olurken de ctu'da gael diye bir köstebek yakalandı. ramon a haber sızdırıyordu.michelle diye bi bayan var. almeida'nın karısı. normalde sorguya çekecekti gael'i ama izin istedi birimden ve kocamın ameliyatı bitmiş ona bi bakayım diyerekten gitti kocasına. gael'i chapelle sorguya çekiyordu ve bir sürü uyuşturucu iğne yapıyorlardı. eninde sonunda gael konuşacaktı yani. michelle, durumu kocasına anlattı. almeida'nın 2 gün daha hasteneden kalması lazımdı ama hemen ctu ya dönmek istedi ve gitti. bu arada da jackin uçağı indi. ramon bir "orduyla" uçağı karşıladı. uçağın kapısı açıldı. kaptanlar karılar falan indi. ramon "lan nooluyoruz" derken jack'in hector'u rehin alarak aşağı indiğini gördü. jack "ramon biz böyle konuşmamıştık bu adamların ne böyle" dedi. ramon da herkese silahlarını indirmesini söyledi. hector şaşırdı nooluyorz gibilerinden. sonra hector u saldı. gitti kardeşiyle kucaklaştı. sonra ramon geldi jack ile kucaklaştı ki biz o anda dumura uğradık. sen de bu akşamki özette görebilirsin olanları. o anda sahne gael'in sorgusuna döndü. tam bir iğne daha yapılacakken almeida geldi. durdurun bu sorguyu herşeyi anlatacam size dedi. herşey planlanmış bir olay dedi. gael'in bir suçu yok gibilerinden birşeyler söyledi. yani bütün herşey planlanmış benim anladığıma göre, kylie singer olayı,jack'in hapishaneden kaçırması,ramon ile işbirliği yapması...bunların hepsi ayarlanmış gibi. almeida bunları dedikten sonra gael'in saatine mi cep telefonuna mı tam hatırlayamıyorum bir sinyal geldi. jack gönderdi o sinyali..almeida da dedi ki tamamdır jack aralarına karıştı tekrar..yani jack eskisi gibi yine salazarların arasına karıştı anladığım kadarıyla..şimdi ne oldu görecez bugün.
ayrıca öbür bölümün bitmesine 10 dakikam kaldı. yani cnbce de dizi bittikten hemen sonra öbür bölümü izleyecem :)