Yazanların çoğunu yapmak mümkün ama bazıları yalan olmuş. Şöyle listeleyeyim:
Gta Vice City de birisinin arabasını çaldığında sürücüler kayıtsız kalıp kaçıyorlardı. Ya da arabaya bir iki el ateş ettiğinde kapıyı açıp kaçıyordu. Liberty City de ise gaz pedalına asılıyorlardı böyle bir durumda. San Andreas da da böyle gerçekçi durumlar olacak.
Burda tam anlamadım, nasıl gerçekçi. Sürücelerin çoğu yine kaçıyo, bazıları gelip sizi dövmeye falan çalışıyo... VC'den pek bi farkı yok bunun.
Polislerin yapay zekası bayağı gelişmiş olacakmış. Vice City de polis arabasına tam gaz çarptığında hiçbir şey yokmuş gibi hiç yıldız yanmıyordu. Liberty City de bazen kırmızı ışık da bile geçseniz polis peşinize düşüyordu. San Andreas da ise polis sizi yakalamak için elinden geleni ardına koymayacak.
Bu kısmen doğru. Ama trafik kurallarını alt-üst etseniz bile polis, ona çarpmadığınız sürece bişey yapmıyo.
Sürücüler arabalarını kolay kolay vermeyecek. Almak için kafasına silah tutacaksınız. Dayak atacaksınız. Öyle verecekse verecek. Bazılarına hiç bulaşmayın. Bırak vermeyi dayak bile atamayacaksınız ona.
Valla şu ana kadar zorluk çıkaran olmadı, Üçgen'e basıyorum, bi yumruk falan atıyo, kafasını direksiyona vuruyo, sonra çıkartıyo atıyo .D
Vice City de olduğu gibi her istediğimiz kişiye vuramayacağız. Onlara karşı üstünlük kurmak için egzersiz falan yapmamız gerekecekmiş. Yani kendimizi bazı konular da daha geliştirecekmişiz. Yani bu demek oluyor ki haritadaki tüm arabalar bizim olmayacak!
Egzersiz yapma olayı falan var, kas falan yapıyosunuz güzel bişey ama yapmadan da çok zor olmuyo, daha çok dayak yesenizde, yine de kazanıyosunuz genellikle....
Oyunda tren, tramvay falan da olacak.
Valla koca treni kullandım, mutluyum :D ama belirli bi yolda gitmek zevkli değil pek.
Duvarları spreyle boyayabileceğiz... Yani gidin duvara adınızı yazın yarın ordan silinmeyecekmiş o yazı. Ama istediğimiz yazıyı yazamayacakmışız. Bize Graffiti seçeneklerinde hangisini istiyorsun diye soracak oyun. Bizde aralarından bir tane seçeceğiz. CJ de onları boyayacak.
ilk görevlerden birinde yapıyosun bunu, ama spray'in olsad istediğin zaman yapamıyosun. Seçimde verilmedi bana, gittim rakip çetenin yazısının üstüne bizim çetenin yazısını yazdım, görevim oydu :)
Sokakta dolaşabilen hayvanlar da olacakmış. (Kedi, Köpek vs.)
Hiç rastlamadım kedi-köpeğe ama denizde yunuslar, denizanaları, balıklar, kaplumbağlar falan var.
Vuracağımız kişiye çeşitli hareketler sunabileceğiz. Bunu Enter The Matrix'teki gibi kombinasyonlar sağlayarak yapabileceğiz. Yani adamımız sadece yumruk, tekme, kafa vs. atmayacak. Adeta karate yapacak. Bunu sağlaması için bu özellik tabi adamımıza doğuştan verilmeyecek. Bunu öğrenmek için karate salonlarına para verip ders alacağız
Evet bu olayda var... Ama ben yapamadım, GYM'de adamın yanına gittim, "git biraz kas yap gel, ondan sonra" dedi, ben de dövüp öldürdüm :p
Oyunda tek tip klonlanmış polislerle karşılaşmayacağız. Polislerin bazıları kel olacak. Bazıları bıyıklı olacak vs.
Buna dikkat etmedim de polis arabaları tek tip değil. Şehir içinde normal polis arabaları var, şehir dışında jipli polis arabaları var.
Sürücüler arabanın içinde titreşimli olacakmış. Ölü mumyalar gibi değil.
Bu da doğru, el ayak kafa falan sallıyolar.
Spor arabaları çalmamız çok zor olacak.
Valla çalması kolayda, hız yapınca kontrolü çok zor oluyo, özellikle dönmesi.
Telefonumuz eskisi gibi takozu andırmayacak. Küçük hoş bir cep telefonumuz olacak. Telefonumuzla yardımda isteyebileceğiz.
Hayır hala takoz, zaten 90'lı yılların başı olduğunu düşünürsek, küçük telefon ne arasın.
Bunlar gözüme çarpanlar, oyunu daha yeni oynamaya başladığım için birçok şeylede karşılaşmadım, o yüzden bişey yazmak istemedim ama orda yazanların çoğunu yapabiliyosunuz.
Bi de ben bişey ekliym. Oyunda yine 3 ada var, siz Los Santos'da yani haritada sağ alt köşedeki adadan başlıyosunuz. Adaları bağlayan köprüler yine kapatılmış, Kuzeydeki ada
ile Los Santos'un arasındaki denizin ortasına, denizden gitmenizi engellemek için, bi duvar yerleştirilmiş ama batıdaki ada için düşünüllmemiş, oraya yüzerek geçebiliyosunuz. Ama bu kadar kolay değil tabi. Yüzerek geçtiğiniz anda, sanki farklı bi ülkeye geçmiş gibi mülteci muamelesi görüyosunuz, polis seviyeniz bir anda 4'e fırlıyo, ve sizi yakalamak için şehrin tüm polisleri seferber oluyo, jipli, motorlu polisler, swat'lar, helikopterler...
Elbise, saç şekli olayı falan gayet güzel. Zaten ilk görevler şehri tanımakla geçiyo, Berberi, mağazayı, pizzacıyı, hamburgercinin falan yerini öğreniyosunuz.
Aklıma gelenler bu kadar, hadin...