1998 yılında sessiz sakin bir biçimde piyasaya çıkıp büyük yankı uyandıran ve ardından gelen 2 başarılı oyunuyla oyun dünyasının en saygı duyulası serilerinden biri haline gelen Commandos, 4. kez huzurlarımıza çıkmaya hazırlanıyor. Her ne kadar 2004'ün yaz aylarına doğru dedikoduları ayyuka çıktıysa da dağıtımcı ve dolayısıyla akıbeti hakkında söz sahibi olan Eidos'tan çıt çıkmadığı için oyunun olup olmayacağı belirsizdi, ta ki bugüne kadar.
Strateji oyunlarına farklı bir bakışla yaklaşması ve türe türlü yenilikler getirmesi nedeniyle leziz bir türlü olan Commandos, 4. oyunuyla çok kritik ve radikal bir adım atıp oyunun bakış açısını değiştiriyor; evet, artık oyun eskisi gibi yukarıdan oynanan klasik strateji yapısında olmayacak. Bazılarımızın gördüğünde midesinde kıprantılar hissettiği, bazılarımızın gördüğü zaman bakışlarını kaydırdığı klasik 2. Dünya Savaşı FPS'lerinden biri olacak Commandos: Strike Force.
Aynı Call of Duty gibi bir oynanış ve atmosfere sahip olacak olan Commandos: Strike Force, gerçekçilik miktarı ve arkasındaki ekibin bu işin uzmanları olması sebebiyle hemcinslerinden ayrılacak. Commandos serisinin şirin (!) maskotu (!!) Green Beret, tuttuğunu koparan Sniper ve Sam Fisher'ın pabucunu dama atan Spy gibi karakterler arasında değişiklik yaparak Fransa, Rusya ve Norveç gibi mekanlarda savaşın soğuk nefesini hissedeceğimiz Commandos: Strike Force, 2005'in sıcağa "merhaba" dediği İlkbahar aylarında Playstation 2, Xbox, ve gayet tabii PC sahiplerinin yüzüne gülücükler (veya göz yaşları.. eh, malum Commandos zor oyun) konduracak..
Bu arada bir de not, yine komandocanların yaratıcısı olan İspanyol Pyro tarafından geliştirilen oyun, 8 kişiye varan çok oyunculu modlara, ve binbir farklı taktikle bitirilebilecek, özgürlükte sınır tanımayan tek kişili kısma sahip olacak.
Kaynak:Trgamer.com
beyler ben şimdiden sabırsızlanıyorum.Dünyanın en iyi strateji oyununun dördüncüsü geliyoooooo :hugs: :drooling: