Bilgisayar'in basinda oyun oynarken korkmak isteyenler / korkmayi sevenler ve bu korkudan zevk alan oyuncular bu oyunu KESINLIKLE kacirmasinlar.. ilk giris videosundan itibaren (süper olmus bu arada) bir cok korku efektleri ve heyecan dolu saniyeleri ile dolu olan bu oyunun yapimcilari **The Ring (Halka) ve The Grudge (Garez)** filimlerinden esinlenerek calismislar.. Yani uzun ve karanlik bir koridorda korku filimlerinden tanidigimiz o ses efekti ile karsiniza cikan masum görünen uzun sacli bir kiz cocugu görürseniz sakin korkmayin.. :o
Ayrica oyunda bir süreligine Slowmotion moduna da girebiliyorsunuz (Max Payne'deki gibi) ve bu sürecte refleksleriniz cok daha üst seviyede oluyor.. Bu efekt görsel acidan da cok hos duruyor (kursunlar gözüküyor, motion blur, kan efektleri vs vs..)..
Birde oyunun Yapay Zekasina deginmedende gecemicem.. bikere adamlar herzaman ayni yerlerden karsiniza cikmiyor, yani mesela öldünüz ve yeniden basladiniz, ama düsman bir önceki oyunda X odasindayken simdi Y odasinda karsiniza cikiyor.. catisma ciktiginda ise adamlar etraftaki nesnelerin arkasina saklanmaya calisiyor (dolabi deviriyor icabinda) veya camli bir odanin icindeyse cami kirip disari atliyor vs vs.. yani yapay zeka dedigin kisacasi böyle olur..
Oyunu oynarken ister istemez okadar gerilim ve heyecana giriyorsunuzki (bunda ses efektlerininde büyük bir payi var) gece gece tek basina full ses bu oyunu oynamaya kalkmak gercekten cesaret ister..
Samimi söylüyorum, hayatimda hic bir oyundan bukadar etkilenmemistim. Ve bana göre (eger full versiyonda demodaki kalite korunursa) **F.E.A.R.** (First Encounter Assault and Recon) piyasaya ciktiginda kendi türünde en iyi oyun secilir.
Bu arada demo'nun boyutu biraz abartilmis (600 küsür MB) ve demodaki bölümü yarim saat icinde gecersiniz belki (uzun bir level beklemeyin yani). Ayrica güclü bir sistem istiyor olabilir ama bu oyunu begeneceginizden eminim..
Demoyu indirip bu enfes oyunun tadina bakmak isteyenler http://software.filefront.com/FEAR_First_Encounter_Assault_and_Recon/1111;/software_information.html>buraya tiklayarak bunu yapabilirler... Simdiden bol eglenceler.. :)
*Bu arada bu oyun ile ilgili daha önce **Exvision** arkadasimiz bir konu acmis, ben ilk bakista o konuyu göremedigim icin actim kusura bakmayin - Link">http://www.soccercenter.net/index.php?sayfa=Forum/KonuGoster&forumkonuid=33528>Link/a>*