Ben hayatımın 8 senesini Türkiye de, 8 senesini yurt dışında geçirdim... çok yer gördüm, çok şeyler öğrendim, tam tamına 9 defa okul değiştirdim bu süre içerisinde... aynı okula 3 seneden fazla hiç gidememdim... insanın akedemik ve sosyal hayatı için bir doğal affet. Türkiyede bitek ana okulu, 1. sınıf ve orta 1 ve 2 yi okudum.
Tembel bir öğrenciyim ama gurur duyulabilecek bir akedemik performansım oldu... fakat şimdi asıl sorun sonrası. Dışişlerinde çalışmak istiyorum ve hem annemin babamın ayak izlerinde ilerlemeyi hemde ülkemi temsil etmek istiyorum ama bir sorun var... neredeyse hiç parçası olmadığım hakkında çok deneyimsiz olduğum bir eğitim sistemi tarafından yaratılan bir ölümcül sınavla karşı karşıya yım... ÖSS.
Naapcam ne edicem bilmiyorum, hayatımda hiç böyle soruları çözebilecek şekilde eğitim görmedim, zaten buranın (International Bacceloriate)sistemine göre de belirli dersler aldım, senelerdir ne fizik ne kimya işledim, Türkçe iyi konuşsamda, yazsamda bi yere kadar kardeşim, soruları da beğenmiyorum, hiç objektif veya analitik değil burda işlediğim gibi...
sonuçta eşit ağırlıklı sınavında herkezloe yarışcam ve yüksek bir puan tutturacam... yurt dışından gelenler içinde özel bi sınav varmış ama çok yüksek puan alsam bile anca turizimci veya öğretmen olabilirim (yani bu işlere hakaret etmiyorum ama istediğim meslek nere bura nere)... bu adil değil naapcam arkadaşlar? Benim beynim birtek sosyal bilimlere ve sözel konulara falan işliyo zaten Biyoloji haricinde ve bellirli kounular haricinde ne fenden ne matematik ten çok bişey anlıyorum.
Soruyorum arkadaşlar ben, ya da benim gibi bu konuda şanssız olanlar naapcak?
(sakın boşver yurtdışında oku başka meslek seç demeyin) :D