"adam 15 satırda masa tenisinin kitabını yazmış wallaha..
bravo helal olsun."
estağfurullah yaw..sadece biraz profesyonele yakın oynarım bu oyunu...ama işten güçten bir takıma giremedim şimdiye kadar...
Forehand loop masa tenisindeki en dinamik ve güçlü vuruşlardan birisidir ve doğru yapmayı öğrendikten sonra oyununuzun temelini oluşturabilir.Loop yaparken omuzlarınız masaya paralel olarak başlayıp, daha sonra masaya 90 derece olacak şekilde döndürüp, hareket sonunda da yine masaya paralel olarak bitirmeniz gerekir. Ne kadar fazla dönerseniz o kadar güç elde edersiniz ve kolunuz da topa vuruken o kadar rahat olur. Bu vücudunuzun üst kısmı bacaklarınızdan daha fazla dönüyor demektir. İyi bir loopta vücudun üst kısmı bacaklara göre yaklaşık iki misli daha fazla dönerek kurulmuş yay gibi gerilip sonra boşalmalıdır.
Kısaca loop topa üstten top spin veya hafif yanlardan sidespin vererek ve tüm vücudu kullanarak yapılan bir vuruş tekniğidir ve çok sık kullanılır.
Buraya bir fotoğraf da koyabilirdim bunun için ama malesef beceremedim...
Masa tenisiyle ilgili sitelerde looping shot a ait daha ayrıntılı bilgi edinebilir ve minik video cliplerden hareketi daha iyi kavrayabilirsiniz.