Türkçenin değeri bilinmiyor. Türkçe dili bayrağımız kadar önemli bir bağımsızlık sembolü ama gizli bir el Bu türkçeyi yok etmeye çalışıyor. Türkçe çok hızlı bir şekilde yok oluyor. 10 yıl önce konuştuğumuz dil ile şu an ki dil arasında büyük bir FARK VAR
Bu bilgiyi bugün yeni öğrendim. Türkçenin dünyada en çok konuşulan dillerden ilk 5 te olduğunu biliyormuydunuz??? üstelik dünyada ölü-yarı ölü ve güncel 3000 bin adet dil olduğunu varsayarsak bu mükemmel bir hadise.Bununla gurur duymamız gerekiyorken biz konuşmamıza ne kadar ingilizce kelime katsakta karizmatik görünsek,bilgili görünsek diye düşünüyoruz. Kimse alınmasın ben çoğunluktan bahsediyorum Özellikle Türk bilim adamları.. Konuşmalarına ingilizce kelimeler katdıkları zaman daha çok bilgili olduklarını göstermeye çalışıyorlar.50-60 yıl sonra eğer bu durum böyle giderse türkçemiz tamamen yok olucak bununla paralel olarak kültürümüzde yok olacak. Şimdide paramıza ingilizce kelimeler koyuyorlar.
Paramız ve dilimiz ülkemizin en önemli bağımsızlık sembollerindendir. Ama yavaş yavaş bunları kaybediyoruz. Yakın zamanda bağımsızlığımızıda kaybetmememiz dileğiyle...