DUANIN TIPTAKİ GÜCÜ
Sağlığın iyi olması için dua etmek çok eski bir gelenektir. Geçtiğimiz yüzyıllarda Batı dünyası; vücut, akıl ve ruhu birbirinden ayrı ele almaktaydı. Tıbbi deliller bunların tekrar bir arada ele alınmasını uygun olacağını göstermektedir. Daha önce başka kişilerin duasın koroner bakım ünitelerinde yatan hastalara faydalı olduğu gösterilmişti. Sonuçları JOURNAL OF REPRODUCTİVE MEDİCİNE'de yayınlanan bir araştırmada , duanın tüp bebek uygulamasının etkinliğini artırdığı ortaya koydu. Belirli bir etkiyi değerlendirmek için en iyi çalışma yöntemi olan çift kör metoduyla uygulanan bu randomize çalışmada, Kore'de yaşıyan kişiler Amerika'da tüp bebek uygulaması yapılan kadınlara dua ettiler.Hastalar ve özel doktorlar kendilerine dua edildiğini bilmiyorlardı. Kore'deki kişilere başka bilgi verilmeden fotoğraftaki kadına doğurganlığının artması için dua etmeleri istendi. 100 kişiye dua edildi 99 kişiye edilmedi. Kendisine dua edilenlerin %47 si hamile kaldı. Bu oran tüp bebek uygulaması için istisnai bir orandı. Dua edilmeyenlerin oranı ise normal oran olan %22 si hamile kaldı. Binlerce kilometre uzaktaki tanımadığı kişiler tarafından kendisine dua edilenlerde doğurganlık nispetinin iki katına çıktığı görülmektedir. Düşüncelerimizin daha önce hiç karşılaşmadığımız kişiler üzerinde bil, pozitif tesiri olabilmektedir. Güze şeyler düşünün, belki belki başkaları için gerçek olabilir. Beynimizin nasıl çalıştığı hakkında çok az şey biliyoruz, daha da azını anlayabiliyoruz.
Bu yazı benim çok ilgimi çekti bir dergide okudum. İnsan istese maneviyatı ile Allah'ın yardımı ile bir çok sorunun üstesinden gelebilir. Bu yazı benim için bir kanıt niteliği taşıyor. Ama inanmayabilirsiniz. Çünkü inanmak için ne kadar çoooook sebebiniz warsa inanmamak içinde o kadar çok sebeniz var. Ama kalbinizi temiz tutun inanacaksınız. Her zaman birbirimize dua edelim. Dilimiz aşınmaz ya...