Arkadaşlar hepimizde çok iyi biliyoruz ki cep telefonları artık ailemizin ve bizim vazgeçilemez bir parçası haline geldi.Gerek Internet’i (WAP) olsun gerek kamerası olsun gerekse mp3 çalma özelliği olsun artık cep telefonu sektörü aldı başını gidiyor.İşte değineceğim konu da burasıdır arkadaşlar.Nereye kadar gidecekleri bilinmeyen bir sonsuzluğa doğru yol alarak cep telefonlarını piyasaya sürüyorlar.Ürettikleri cep telefonuna diğer cep telefonlarından farklı olarak 1-2 tane (cik) özellik koyuyorlar ve 2-3 katı fiyatına değişik modellleme tiplerinde piyasaya dağıtıp satışını bir güzel yapıyorlar.Telefonu satmadan öce hesapladıkları hasılatı , telefon piyasaya çıkınca hasılat kırılınca yeni bir modeli her zamanki gibi 1-2 yeni özellik ekleyerek yine piyasaya sürüyorlar.Bu hep böyle devam edip gidiyor.
Arkadaşlar elbette hepimiz herşeyin en iyisine layığız.Tabiki bu telefonlar teknoloji harikası telefonlardır.Ben 3 yıl boyunca bekledim.Bu 3 yıl süre içerisinde pek çok telefon firması modellerini piyasaya sürdüler.En sonunda dayanamayıp (malesef) Nokia’nın bu yaz sonunda çıkaracağı 5140 modelini almayı düşünüyordum.Evde otururken derginin bir sayfasında Samsung D410 diye sürgülü bir modelini görünce ister istemez o telefonu almak istedim.Ayrıca Nokia firması 2005 yılı içerisinde 45 yeni model çıkarmayı planlıyor.Bu yüzden benim emektar 3 yıllık 3310’umla idare etmeyi planlıyor telefon alma hevesimi 1 yıl daha geciktirmeyi planlıyorum.
Teşekkür ederim Saygılarımla...