RTÜK'ü son bir ayda arayan 1103 kişi reklam,dizi,gazete we kliplerden şikayetçi oldu.İşte şikayetler:
ÇOCUKLAR DUYMASIN: Çocuklar değil,cümle alem duydu oyuncuların rezilliğini.Artık bu dizinin yayınlanmasını Türk gelenek we göreneklerine aykırı buluyorum.
SİHİRLİ ANNEM: Küçük yaştaki çocukların sewgililerin olması sebebiyle çocuklara kötü örnek olduğunu düşünüyorum.Bu dizinin çocukların gelişimini kötü yönde etkileyeceğini düşünüyor,yayından derhal kaldırılmasını istiyorum.
FOTOMAÇ GAZETESİ: "Futbol ölüm kalım meselesidir" diye bir slogan kullanıyor.Bunun Türkiye gibi bir ülke için kışkırtıcı we zararlı olduğuna inanıyorum.Yayından kaldırılsın.
PRİMA: "Yumuşak Kaka"sloganlı reklam midemi bulandırıyor.
AVEA: Armağan Çağlayan'ın reklamda kulağına kalem sokması,sanırım RTÜK çalışanlarının dikkatinden kaçtı.Çocukların taklit edebileceğini göz önüne almanızı istiyorum.
COLA TURKA: Benim bildiğim asıl imaj cola turka içenlerin türkleşmesiydi.Ama son reklamda coal turka içince savaştan kaçan ABD'li asker imajı weriliyor.Oysa türk insanı we askeri cesaretlidir.
YUMOŞ: Reklamda kullanılan "Arkadaşım kokarca Leyla" sloganından şikayetçiyim.Benim adım da Leyla.Gereğini açmazsanız dava açacağım.
REDBUL: Hiç kimse Redbul içerek uyuyamaz.bu reklamın kaldırılmasını istiyorum.
TEOMAN: "Duş" adlı klip we şarkı insanın midesini bulandıracak kadar erotizm içeriyor,yayından kaldırılsın.Bu şarkıda "doğmamış çocuk" ifadesi geçiyor.Çocuğum bu lafın ne olduğunu soruyor.Cewap weremiyorum.
MAHSUN KIRMIZIGÜL: "Sarı Sarı" klibi insanın aklını başından alıyor.Lütfen bu erotik klibin yayınına bir an önce engel olun.
İSMAİL YK: "şapur Şupur" adlı klip,bizi ahlaki açıdan derinden yaralıyor.
KENAN DOĞULU: "Aklım Karıştı" klibini izlerken bizim de aklımız karıştı.Bu kadar daerotizm kullanılmaz ki.