O İŞ PROFESYONELLİK GEREKTİRİR
Merhaba arkadaşlar bu parçadan ses silme olayı gerçekten zor bi olay ve bunu sadece bir programla yapabilmek şu anda imkansız gibi.çünki bir altyapı sanatçının sütüdyosunda çalışma yaparken altyapının üstüne okunarak son aşaması gerçekleştirilir ve album olarak piyasaya sürülür bndan sonra altyapı ve sanatçının sesini birbirinden tamamen ayırmak imkansızdır...Bu nasıl yapılır derseniz bunu bende yapıyorum fakat parçanın orjinal soundunun şan kısmını kesip üzerine klavye ile yeniden çalıyorum ve bu şekillde parçayı tamamen ensturmantel olarak kaydedip üzerine kendim okuyabiliyorum..ama bunu herkes yapamaz çünki bu programları iyi kullanmak gerekitirir ve aranje yapmak için mutlaka bir klavyeniz olması gerekir (tabi piyanist olmanızda) ve uygun saund ile üzerine yazmak tabiki...İllede bunu bir programla yapıp bitirecem derseniz sonucun sizi tatmin edeceğini hiç sanmıyorum çünki elde ettiğiniz ses parçanın orijinal saundunu %50 yok etmek le beraber sanatçının sesinde size çalma esnasında ekolu bir şekilde mutlaka alttan verecektir..o yüzden ya parçayı aranje edeceksiniz yada karaoke yapacaksınız ha ben bunlarla uğraşmam diyorsanız...ist şişhanede bu parçaları tanesini ( güncelliğine göre ) 1.000.000 tl ila 3.000.000 tl ye temin edebilirsiniz tabi bazı orijinal sutudyo altyapıları varki onlarıda 10.000.000 tl ye satın alabilir ve işi çözmüş olursunuz..orada bu işi en baba yapan lardan bir yerin adını vereyim size Saffet Ulucay diye bir adam 5.katta kapıda M.D. Kayıt yazar..Tavsiye ederim isterseniz cdye isterseniz md.disc e kayıt yaptırabilirsiniz...Herkese Kolay Gelsin...