Orjinal Mesajı Yazan: Overkill
Olayda yine hükümet'in suçu çıkmış. Trende ATS sistemi olsaydı bu kaza olmayacaktı. ATS için altyapı olmasına rağmen fazla bir maliyeti olmayan bu cihazlar trenlere takılmıyor. Ayrıca zaten çok az yatırım yapılan demiryollarından hükümetin ekstra şeyler istemesi(alt yapısı yapılmadan hızlı tren yapılması gibi), akp kadrolaşması dolayısıyla demiryollarının bu işten anlamayan adamlarla dolması ve yine hükümetin az adamla çok iş politikası diğer sebepler. Tabiki bunları ben söylemiyorum işin uzmanları söylüyor. Ama tabiki başka "tarafsız" olduğu iddia edilen kişiler çıkıp hükümetin suçsuz olduğunu söyleyeceklerdir. O ulaştırma bakanı olacak bön herifte işine devam edecek tabi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz işte..
türkiye'de zaten her şeyin alt yapısı kötü bi treninki mi kötü sanki bi yağmur yağıyo ewleri,yolları su basıyo. Japonya'da kimsenin burnunun bile kanamadan çıktığı depremde bizim ülkemizde 25,000 kişi ölüyo(tam sayısını bilmiyorum ama yaklaşık olarak bu kadardı) metro sistemi daha yeni yeni oturmaya başlıyo, belediye bi yola asfalt çekiyo 2 gün sonra yine kazıyo (su boruları değişçek bahanesiyle) her yerde trafik sıkışıklığı, bazı havaalanlarında ils sistemi yok (hatırlarsanız diyarbakırda bi uçak düşmüştü bu yüzden), gümrüklerden geçerken bi yığın eziyet. Yani eğer böyle sorunları olan bi türkiyeyi avrupa birliğine alırlarsa başlarına bela da alırlar. Çünkü türkiye'nin bu kafayla hiç bi yere gideceği yok.