Aranızda bu oyunu oynayan var mı? 2003 sonbaharında çıkmış ve biraz eski olabilir ama gerçekten müthiş bir oyun. Oyunu yapan Raven gibi çok kaliteli bgir firma olunca oyun da güzel oluyor. Oyun JK2'den sonraki hikayeyi anlatıyor. JK2'den tanıdığımız Kyle Katarn, Luke Skywalker'la birlikte tapınakta Padawan'lardan Jedi eğitiyorlar. Biz de(Jaden), Rosh ile birlikte Kyle'ın iki Padawan'ından biriyiz. Oyun böyle başlıyor ve görevleri siz seçiyorsunuz. Oyunda Lightsaber'dan başka silahlar da var ama kim kullanır o silahları? Tek kılıçla başladığınız oyunda ilerledikçe iki elde çift kılıç(Ep. II'de Anakin'in yaptığı gibi) ya da çift taraflı ışın kılıcı(Darth Maul'unki) seçilebiliyor ve dövüş stillerinizi(güçlü-normal-hızlı) de seçebiliyorsunuz. Oyunda Dark Side'da mı yoksa Light Side'da mı olacağınıza siz karar veriyorsunuz ancak Dark Side'da oyuna başlanmıyor. Single Player'a başlarken kılıcın kabzasını ve rengini de ayarlıyorsunuz ancak kırmızı yok. Oyunun asıl zevki Multiplayer'da çıkıyor ki oynayacak adam bulamasanız da botlar fena değil.FFA modunda herkes tek, Team FFA modunda Light Side vs. Dark Side, Capture The Flag, Duel, Power Duel, Siege gibi modlar da başarılı. Power Duel modu çok hoş. Örnek vermek gerekirse Ep. I'deki Qui-Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi'nin Darth Maul'la karşılaştıkları mekanda onlar gibi ikiye tek kapışabilir o havayı tadabilirsiniz. Oyun Quake III'ün grafik motornu kullanıyor. Bu motoru kullanmaları kötü değil bence avantaj çünkü Raven Q3 motorunun her türlü özelliğini bildiğinden kapasitesini çok iyi kullanıyor. Şunu anlatmadan geçemeyeceğim: The Force yeteneklerimi Dark Side tarafında olan Grip, Lightning, Drain'e verdiğim için Kyle'ın ve Luke'un beni uyarmaları ve arkada çalan müzik o kadar etkiledi ki bir an gerçekten kendimin Dark Side'a doğru gittiğini düşündüm ve pişman oldum. .Herkese tavsiye ederim. Bilgi isteyen olursa oyunla ilgili elimden geldiğince yardım da etmeye çalışırım.