1 Boş bir Excel dosyası üzerinde başlayın yada Dosya/Yeni üzerine tıklayarak yeni ve boş bir kitap açın.
2 Dosya menüsünden "Web Sayfası Olarak Kaydet..." üzerine tıklayın.
3 "Farklı Kaydet" penceresinde Yayımla üzerine tıklayın.
1 "Eklenecek etkileşim öğesi" kutucuğunu işaretleyin.
2 "Eklenecek etkileşim öğesi" kutucuğunu işaretleyin.
3 Pencerenin altındaki Yayımla tuşuna tıklayın.
1 Sayfada 2000. satıra kadar aşağıya ilerleyin: Bu satırı görene kadar aşağı ok tuşuna basılı tutun ("Page Down" ile hızlı ilerleyebilirsiniz). Daha sonra hücre içerisinde klavyeden ok tuşlarıyla yada tablonun sağ altındaki ok tuşuyla sağa ilerleyin.
2 "WC" sütununu görene kadar sayfayı sağa kaydırın.
3 WC2000 hücresini işaretleyin.
Excel 2000'de gizli araba yarışı
Evet doğru okudunuz! Önceki sürüm Excel 97'de de olduğu gibi Excel 2000 altında da küçük bir oyun gizlenmiş. Programcılar hazırladıkları bu sürpriz yumurtaya ulaşılması için ise neredeyse oyun gibi bir yol belirlemişler ve Excel 2000'in tablo hesaplamaları fonksiyonları arasına bir araba yarışı gizlemişler. Bu oyunu aktif hale getirdikten sonra bir otobanda trafik işaretleriyle araba sürme heyecanını yaşayacaksınız.
Bu bölümde oyunu nasıl çalıştırılıp bilgisayar rakiplerinize karşı yarışabileceğinizi göreceksiniz.
Adım 1: Tablonun web sayfası olarak kaydedilmesi
Excel 2000'i açın ve oyuna ulaşmak için gerekli işlemlere başlayın. Yapmanız gereken her işlem oyunun çalıştırılması için gerekli olacağından çok dikkatli davranmanız gerekir. Eğer oyuna ara verip daha sonra tekrar devam etmek istiyorsanız Excel çalışma dosyası olarak çağırabilirsiniz.
Adım 2: Web sayfası için gerekli ayarlar
Excel tüm tabloyu otomatik olarak seçer ve "Web Sayfası Olarak Yayımla" penceresi açılır. Oyunu çalıştırmak için burada bazı ayarların değiştirilmesi gerekir.
Eğer oyunu daha sonra tekrar başlatmak istiyorsanız 3. bölümü tekrarladığınızda karşınıza çıkacak uyarıya "Dosyayı değiştir" yanıtını verin. Daha sonra 3. ve 5. adımdaki işlemleri tekrarlayın.
Adım 3: Hile: WC2000 hücresini işaretleyin
2. adımın ardından otomatik olarka Internet Explorer açılır ve boş bir tablo sayfası görülür. Burada 2000. satırda WC sütununu işaretlemeniz gerekir.
Adım 4: Oyunu başlatın
Internet Explorer penceresinde özel tuş kombinasyonlarıyla gizli oyunu başlatabilirsiniz.
1. "2000" satırının tamamını seçin. Bu işlem için WC2000 hücresi üzerindeyken Shift tuşuna basılı tutarak tablonun kenarındaki gri "2000" üzerine tıklayın. Oyunun başlaması için seçilen 2000 satırında WC2000 hücresinin beyaz kalması gerekir.
2. "Ctrl"+"Shift"+"Alt" tuşlarına basılı tutun ve tablonun sol üstündeki Office simgesine tıklayın. Yarış oyunu otomatik olarak başlar.
Adım 5: Oyunun oynanması ve çıkış
Oyun başladığında ekranda ingilizce yazılar göreceksiniz. Göreviniz Seattle sokaklarında yazılım geliştiricilerini bulmak ve yok etmek.
1. Aracınızı hareket ettirmek için "yukarı ok" tuşuna basılı tutmalısınız. Sağ ve sol ok tuşlarıyla şerit değiştirebilir ve engellerden kaçabilir ve aşağı ok tuşuyla da yavaşlayabilirsiniz.
2. Aracınızı yolda tutmayı başarabilirseniz "Boşluk" tuşuna basarak yoldaki diğer araçlara ateş ederek patlatabilirsiniz.
3. Hava karardığında klavyeden "h" tuşuna basarak farlarınızı açın.
4. Arkanızdan gelen araçların yoluna yağ dökmeye ne derseniz? Bunun için "o" tuşuna basın.
5. Oyundan çıkmak için "Esc" tuşuna basın. Tekrar Internet Explorer üzerindeki Excel tablosunu göreceksiniz. Tablo üzerinde işlemleri tekrarlayıp tekrar oyuna geçebilir yada bu pencereyi de kapatabilirsiniz.
UYARI
Oyunun tadını kaçırmak istemeyiz ancak sonunu görmek için saatlerce oynamayı düşünmeyin. Çünkü sonsuz bir otobanda sürekli yenilenen araçlar sizi hayal kırıklığına uğratabilir!!!