Uzun süredir herkesin beklediği troy sonunda sinemalarda gösterime girdi ve tabiki ilk günden gittim filme.Öncelikle şunu söyleyeyim ben filmin tarihi olduğunu düşünerek sıkıcılaşabileciğini düşünmüştüm,ama çıkınca o düşünceye utançla ve hışımla baktım.Yani birçok uzun süre beklenen film gibi balon değilmiş bu film.Filmi övmeye ara verip film hakkında bilgi vereyim.Filmin başından sonuna kadar süren bir tempo varki ne siz sorun ne ben anlatayım,hiç bir zaman sıkıcı duraklamalar olmuyor.Eric Bana,Brad Pitt,Orlando Bloom ve sean bean harika bir oyunculuk sergilediler.Wolfgang Petersen'de buna ek olarak harika bir iş çıkarmış.Filme belli bir tür ismi çok zor,an geliyor heyecandan kalbinizin atışı hızlanıyor,an geliyor duygulanıyorsunuz gözleriniz doluyor.Müziklerde bu duyguları pekiştiriyor.Bu filmin bir özelliğide benim kafamdaki tabuları yıkmış olması.Bana göre bu yeni hasılatlı filmler hiçbir zaman eski kült filmlerin yerini tutamazdı.Ama şimdi bu düşüncede söndü.Ne kadar övülse az olan bir film.Gitmenizi şiddetel tavsiye ediyorum,gitmezseniz çok şey kaçıracaksınız.Filme 10/9.5 veriyorumki o 0.5'lik payda yanılma payı,10/10'da hakkeder bu film...