**Ray Allen**: NBAin en istikrarlı ve etkili skorerlerinden bir tanesi olan Ray Allenı Milli Takıma taşıyan belki de en önemli faktör gerçek bir takım oyuncusu oluşu. 3 kez All-Star seçilen ve 2003 yılında Sportmenlik Ödülüne layık görülen Allen, 1994 yılından bu yana 4 ayrı şampiyona için ABD Milli Takımına seçildi. 2000 Sydney Olimpiyatlarında mücadele eden, 2002 Dünya Şampiyonası için davet alan ancak sakatlığı nedeniyle kadroya dahil olamayan Allen, 2004 Olimpiyat Elemelerinde 10.6 sayı-2.2 asist-3.1 riabund ortalamaları ile oynadı. Allen, mesafe tanımayan yüzdeli şutları, ribaundlardaki etkisi ve isabetli pasları ile olduğu kadar yanındakileri de oynatmak konusundaki başarısı ile tanınıyor. 2003 yılı Şubat ayında Milwaukee Bucks tarafından Seattle Supersonicse takas edilen yıldız oyuncu 1996 yılından bu yana karyerini NBAde sürdürüyor. Gösterişten uzak bir basketbol tarzı olan Allen, bu sezon Supersonics forması altında çıktığı 19 maçta; 23.5 sayı-5.2 ribaund-5.2 asist-1.4 top çalma ortalamaları ile mücadele etti.
**Mike Bibby**: Vancouver Grizzlies forması altında geçirdiği 3 sezon süresince adı çok da fazla anılmayan Mike Bibby, Sacramento Kingse takas olduktan sonra büyük bir aşama kaydetti. Kings forması altındaki ilk sezonunda sergilediği başarılı performans sonrasında büyük bir kontrata imza atan Bibby, NBAin en saygın guardlarından bir tanesi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu sezon çıktığı 43 maçta; 17.3 sayı-5.3 asist-3.3 rebound-1.1 top çalma ortalamaları ile oynayan Bibbynin ilginç bir özelliği de bulunuyor. Bibby, NBAe adım attığından bu yana çıktığı 392 maçta da sahaya ilk 5te çıkma başarısını gösterdi. Bibby, 2004 Olimpiyat Elemelerinde çıktığı 10 maçta 8.7 sayı-4.8 asist-1.5 top çalma-2.1 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. Bibby ilk kez 2003 yılında Milli Takım formasını giydi.
**Kobe Bryant**: Basketbolun son dönemde gördüğü en büyük yıldızlardan bir tanesi olan Kobe Bryant, eşsiz yetenekleri ile Rüya Takım denilince akla gelen ilk isimlerden bir tanesi. Süre gelen mahkemesi nedeniyle geçtiğimiz yaz Olimpiyat Elemelerinde forma giyemeyen Kobe, genç nesil oyuncular arasında en önemlisi olarak gösteriliyor. Milli Takım yetkililerinin en büyük temennisi ise aleyhinde devam eden söz konusu dava nedeniyle Olimpiyatlara gitmek konusunda bir sorun yaşamaması. Bu sezon omzundaki sakatlık nedeniyle sahalardan kısa bir süre uzak kalan ancak oynadığı dönemlerde yeteneklerini fazlasıyla sergileme imkanı bulan Kobe, durdurulamaz bir skorer olmasının yanısıra aynı zamanda çok da iyi bir savunmacı. 5 kez All-Star seçilen yıldız oyuncu iki kez sezonun en iyi 5ine seçilme başarısını gösterdi. Lakers forması altında tam 3 şampiyonluk sevinci yaşayan Kobe, 1997 All-Starında smaç şampiyonu olmuştu. Kobe bu sezon çıktığı 35 maçta; 21.7 sayı-4.8 ribaund-4.3 asist-1.7 top çalma ortalamaları ile oynadı.
**Tim Duncan**: San Antonio Spurs forması altında sergilediği inanılmaz performans ile takımını son 5 yılda 2 kez şampiyonluğa taşıyan Duncan, aslında Virgin Adalarında doğmuş olmasına karşın ABD Milli Takımının formasını giyiyor. Sadece kendi ülkesine karşı oynanacak olan maçlarda forma giymeyeceğini ifade eden Duncan bu söylediğini Olimpiyat Elemelerinde hayata geçirdi. Virgin Adalarına karşı benchte oturarak kendi ülke takımına karşı görev yapmayan Duncan böylece ülkesine olan bağlılığına da göstermiş oldu. Gerçek bir profesyonel, sorumluluk almaktan kaçmayan bir lider olan Duncan takımı için tüm yaptıklarına rağmen mütevazı kişiliği ile dikkat çekiyor. NBAdeki en komple oyuncuların başında gelen yıldız forvet pota altında durdurulması imkansız bir güç. Müthiş zekası ve çok yönlülüğü ile uzun oyuncu kavramına bambaşka boyutlar getiren Duncan hayranlık duyulacak, büyük bir oyuncu. Şimdiye kadar 5 ayrı şampiyonada Milli formayı giyen Duncan, 2004 Olimpiyat Elemelerinde ise çıktığı 9 maçta; 15.6 sayı-8.0 ribaund-1.6 blok-3.4 asist ortalamaları ile oynayarak takımın en etkili ismi oldu. Duncan son iki sezondur NBAin en değerli oyuncusu seçildi.
**Allen Iverson**: NBAin ele avuca sığmayan bücürü Allen Iverson şahsi olarak nitelendirilen basketbolu ve başına buyruk tavırlarıyla aslında Milli Takım konseptine ters düşen bir imaja sahipti. Ancak Milli Takımın başına onu yıllarca çalıştıran antrenör Larry Brown geçince, NBAin en iyi guardlarından bir tanesi olan Iversona da Milli forma yolu açılmış oldu. 2004 Olimpiyat Elemelerinde sergilediği performans ile beklentilerin üzerine çıkarak gerçek bir takım oyuncusu görüntüsünde yeteneklerini sergileyen The Answer lakaplı oyuncu, sık sık yaşadığı sakatlık sorunlarını yaşamadığı takdirde Rüya Takımın en önemli silahlarından bir tanesi. Hızı, çabukluğu ve her an, her pozisyonda skor yapabilme özellikleri ile rakip takımların korkulu rüyası olan Iverson, 8 sezonluk bir NBA tecrübesine sahip. Çaylak sezonunda yılın çaylağı seçilme başarısını gösteren Iverson, takımını NBA Finallerine taşıdığı 2000-01 sezonunda ise NBAde sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti. Iverson bu sezon çıktığı 32 maçta; 27.2 sayı-3.9 ribaund-6.0 asist-2.5 top çalma istatistikleriyle oynadı.
**Jason Kidd**: Günümüzün mükemmel oyun kurucu profilini çizen Jason Kidd, eşsiz pas yeteneği ve oyundaki ağırlığı ile 1 numaralı pozisyonun 1 numaralı adamı olarak nitelendiriliyor. Sahada gerçek bir komutan olan ve arkadaşlarını oynatmak konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip olan Kidd gerektiğinde kendisi de skor yükünü sırtlayabilecek potansiyele ve beceriye sahip. New Jersey Netse takas olduktan sonra üst üste iki sezon takımını NBA Finallerine taşıyan ve bir takımın kaderini bir oyuncunun ne derece değiştirebileceğini gösteren Kidd, kalitesi tartışılmaz bir yıldız. NBAde tam 4 kez sezonun en iyi 5ine seçilen ve 6 kez All-Star olan Kidd, soğukkanlılığı ve liderlik vasıfları ile hiç kuşkusuz NBAin en değerli oyuncularından bir tanesi. Sadece pas ve skor yapmak anlamında değil ribaundlarda da en az forvetler kadar etkili olabilen Kidd, NBAde triple-double yapma potansiyeline sahip birkaç oyuncu arasında. Kidd bu sezon Nets forması altında çıktığı 45 maçta; 17.0 sayı-6.4 ribaund-9.6 asist-1.8 top çalma istatistiklerine ulaştı.
**Karl Malone**: Utah Jazzda 18 sezonluk efsanevi bir kariyere imza attıktan sonra bu sezon başında şampiyonluk hayaline ulaşabilmek adına Los Angeles Lakersa transfer olan Karl Malone, takımın en tecrübeli ve kariyerli ismi. NBA tarihinin en çok sayı atan 2. ismi olan Malone, eşsiz profesyonelliği ve ilerlemiş yaşına rağmen ortaya koyduğu performans ile gerçek bir süperstar. Tam 11 kez NBAde yılın en iyi beşine seçilen ve 14 kez All-Star olan Karl Malone, NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusundan bir tanesi. Milli takım forması altında 2 kez Olimpiyat şampiyonluğu yaşayan Malone 1992deki efsanevi Dream Team kadrosunda yer alma onuruna erişmiş bir isim. Milli takım forması ile şimdiye dek Olimpiyat Oyunlarında toplam 16 maça çıkan Malone, Olimpiyatlarda en çok görev yapan Milli oyuncu olma özelliğine de sahip. Kariyeri boyunca neredeyse hiçbir ciddi sakatlık yaşamayan Maloneun bu sezon sağ dizinden yaşadığı sorun nedeniyle şimdiden 20 maç kaçırmış olması ise endişe yaratıyor. 40 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon Lakers forması altında çıktığı 24 maçta; 14.0 sayı-9.5 ribaund-3.7 asist-1.1 top çalma üretti.
**Tracy McGrady**: T-Mac lakabıyla anılan McGrady yeni nesil NBA yıldızlarının en önemlilerinden bir tanesi. Müthiş yetenekleri ve atletikliği ile durdurulamaz bir skorer olan yıldız oyuncu bu vasıflarıyla günümüzde NBAin en popüler iki üç isminden bir tanesi. Oyunun kaderini değiştirebilmek ve istediği an skor üretebilmek konularında hiçbir sıkıntı yaşamayan T-Macin en önemli sorunu sık sık yaşadığı sakatlıklar. Özellikle bel ve sırt ağrıları nedeniyle dönem dönem takımı Orlando Magici yalnız bırakan T-Mac sağlıklı ve gününde olduğunda bire-bir savunulması imkansız bir oyuncu. Kısa kariyerinde 3 kez All-Star olan ve 2 kez NBAde yılın en iyi beşine seçilen T-Mac, Porto Rikodaki Olimpiyat Elemelerinde Amerika Milli Takımına önemli katkılar yaptı. 2 maçta takımın en skorer ismi olan T-Mac, bu turnuvada çıktığı 7 maçta 12.6 sayı-2.9 ribaund-3.0 asist-1.3 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Gerek skorer guard gerekse de kısa forvet pozisyonlarında başarıyla görev yapabilen T-Mac bu sezon Magic forması altında oynadığı 48 maçta; 27.1 sayı-6.0 ribabund-5.6 asist-1.3 top çalma ortalamalarını yaptı. Bu arada 3 sayı çizgisinin gerisinden de ölümcül şutlar atabilen T-Macin 2002-03 sezonunda NBAin sayı kralı olduğunu da hatırlatmadan geçmemek gerekir.
**Jermaine ONeal**: Indiana Pacersın genç power forveti Jermaine ONeal son iki sezon içerisinde göstermiş olduğu büyük gelişme ile tüm dikkatleri üzerine çeken bir isim. İyi uzunların sayısının oldukça kısıtlığı olduğu NBAde güçlü ve atletik fiziği, skorer özellikleri ile isminden fazlasıyla söz ettirmeyi başaran ONeal geleceğin en önemli oyuncuları arasında gösteriliyor. Porto Rikodaki Olimpiyat Elemelerinde 10 maça da ilk beşte çıkan ve 11.2 sayı-6.2 ribaund-2.4 asist-1.2 blok ortalamalarıyla mücadele eden ONeal, kısa ve orta mesafeden attığı yüzdeli şutları ile rakip takımların korkulu rüyası durumunda. Yaptığı savunma ile de beğeni toplayan genç oyuncu Indianapolisteki 2002 Dünya Şampiyonasından Olimpiyat takımına gelebilen tek isim durumunda. ONeal, Indianapoliste çıktığı 9 maçta; 7.3 sayı-4.5 ribaund-1.8 blok ortalamaları ile oynamıştı. Bu yıl 3. kez All-Star olacak olan ONeal, 2 kez NBAde yılın en iyi 3. beşine seçilmişti. Sahada asla mücadele etmekten yılmayan bir savaşçı profili ONeal bu sezon Pacers forması altında çıktığı 48 maçta 20.4 sayı-10.3 ribaund-2.0 asist-2.7 blok ortalamalarına ulaştı.