Öncelikle bu yeni yama ile bende sadece kariyer oynarken maç bittikten sonra takvim ilerlemesinde oyunda atıyor. Bir kaç kez başıma geldi. Fakat önemli değil. Zaten maç sonunda oto kayıt yaptığı için bir şey kaybetmiyorum. Yani maç içinde atma olmadığı için sorun yok. Diğer hiçbir modda oyundan atmıyor bu güzel işte. Yama yapanların ellerine sağlık. Muhteşem bir final olmuş.
Oyunu kasmadan oynamak için kendi yaptığımı yazacağım ama mutlaka birileri ne alakası var şu yazdıklarınla diyecek. O zaman bende onlara güzel bir cevap vereceğim. Ben şu şekilde yaptım.
1-) Tüm fifa oyunlarını kaldırdım. (bende hem Fifa12 hemde EURO2012 ayrı ayrı yüklüydü)
2-) Belgelerimden Fifa12 klasörünü sildim.
3-) Ccleaner programı ile sistemimi bir güzel temizledim.
4-) PC yi kapatıp açtım.
5-) Oyunu temiz bir şekilde sıfırdan yeniden kurdum.
6-) Yamayı kurmadan önce mutlaka oyunu açtım ve tuş ayarlarımı yaparak en az (bu çok önemli) 1 maç yaptım ve oyunun kayıt etmesini sağladım. (şimdi bu ne diyenler olacaktır kısaca şunu söyleyim. eğer tuş ayarlarınızı yapmadan en az 1 maç oynamadan yamayı kurarsanız sorunlar olabiliyor. Bunun en başlıca sebebi ise yama dosyasının orjinali ile değiştirecek dosyaları bulamaması. Yani yama dediğimiz olay yeni yapılmış bir dosyanın orjinali ile değiştirilmesidir. Siz bu söylediklerimi yapmazsanız bazen bir kaç dosyanın eksik atılması sebebi ile oyuna girememe, kasılma, atma gibi sorunlar oluyor. Benim anlattığım şekilde en güzel kurulumu yaparsınız.
7-) Yamayı kurdum. Ama dikkat edeceğiniz bir nokta var. Yama kurulumunda şuna dikkat edin. Mesela benim oyun D:OYUNLARFİFA12 klasörü içinde. Ben oyunu kurarken seçim yaptığımda sadece D:OYUNLAR klasörünü seçip TAMAM butonuna basıyorum. Eğer sizin oyun standart kurulum yerindeyse sizin de C:Program FilesEA Sport klasörünü seçmeniz lazım. EA Sporttan sonra tekrar FİFA12 klasörünü seçerseniz 2 tane FİFA12 klasörünün olduğu görüp kafanız karışır.
8-) Yama kurulum bittikten sonra masaüstüne atılan kısayol ile oyuna girip en az 1 maç yapıp oyundan çıkıyoruz.
9-) Belgelerim içinde artık yeni bir FİFA12 klasörü oluştuğunu göreceksiniz. Oraya girip "fifasetup" yazan dosyası notepad ile açın.
10-) Bu dosyanın içindekileri aşağıya yazdıklarımla değiştirin. (Kalın harflerle yazdıklarım ekran çözünürlüğüdür, siz kendi çözünürlüğünüzü yazacaksınız, kırmızı renkle yazılanlar büyük ihtimalle sizdeki dosyada yoktur bunları eklemeniz lazım)
ASPECTRATIO = 1.333330
CONTROLLER_DEFAULT = 1
DISABLE_WINDAERO = 1
FULLSCREEN = 1
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 1
RESOLUTIONHEIGHT = **1080**
RESOLUTIONWIDTH = **1920**
SCREEN_SLEEP = 16
VOICECHAT = 0
WAITFORVSYNC = 1
Bütün bu yazılanları aynen uygularsanız sorunsuz bir oyun elde etmiş olursunuz. Böylelikle hem yama yapan arkadaşları rahat bırakmış hemde forumda gereksiz yazılardan kurtulmuş olursunuz.
Bazı akıllılar yukarıdaki ayarların FİFA SETUP dosyasından yapılan ayarlar olduğunu söyleyecektir. Onlara şimdiden söyleyeyim, orjinal FİFASETUP dosyasında kırmızı satır ile yazdıkların yoktu. Ben bu satırları ekleyince ne kadar güzel, sorunsuz bir oyun oynadığımı görünce sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca ekran kartım 2 gb çift çekirdeklidir. Yani bazı sivriler ordaki ayarların 0 veya 1 olmasına bakmasın. Ben düşük sistemli PC sahibi arkadaşları düşünerek bu şekilde yazdım. Siz istediğiniz kadar artırın. Ama özellikle kırmızı satırlar ile ASPECTRATIO ayarlarının bu şekilde olması gerekiyor.