ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN.
Öncelikle oyundan atanlar, oyuna giremeyenler, aşırı kasmadan dolayı oynanmıyor diyenler benim pc de sorun yok fakat kardeşimde bu saydıklarımın hepsini sadece şunu yaparak düzelttik: Temiz bir oyun kuracaksınız, temizden kasıt eski oyunu denetim masasından program ekle kaldıra girip uninstal ederek yapın, ardından yeni oyunu kurmadan önce mutlaka ama mutlaka Belgelerim içinde bulunan FİFA12 klasörünü komple silmektir. Benim kardeşim gibi uyanıklık yapıp 2 tane tuş ayarını yeniden yapmaya üşenen arkadaşlar bu belgelerim deki dosyayı silmiyor sonra cart curt konuşuyor. Bu dosya içinde daha önce yapılan tüm ayarlar saklandığı için siz istediğiniz kadar oyunu kaldırın yeniden kurun hiçbir şey değişmeyecektir. Ben müdehale edene kadar bir gün içinde 10 kere fifa12 kuran kardeşimin bu anlattıklarımı uygulamasından sonra bir kez bile oyundan atmadığını, kasılma yaşamadığını öğrenmiş bulunuyorum şu dakika itibariyle (22:50).
İkinci olarak bu dosyaları kaldırdıktan sonra adam gibi temiz bir kurulum yapacaksınız. Crackli bir oyun kuruyorsanız onuda yapın. Hiçbir yama vs kurmadan hatta ve hatta tuş ayarı bile yapmadan oyuna girin, çalıştırın ve en azından 1 tane maç yapıp 1 kez kariyere başlayın, bunlar çok önemlidir. Sebebini uzun uzadıya anlatırım ama neyse. Kısaca bilmeniz gereken şu; eğer bu şekilde oyunu kurup gerekli kariyer dosyalarını oluşturursanız birazdan üzerine yükleyeceğiniz yama programında kurulacak dosyaların doğru dosyalar ile yer değiştirmesini sağlayacaksınız. Misal bir kariyer dosyası kurulacak yama ile birlikte fakat sizin kurduğunuz oyunda henüz kariyer oluşturulmadığı için yama bu dosyayı default olarak kuruyor. Sonrasında siz yamayı kurup kariyere başlayınca bu seferde oluşacak en ufak sorunda oyundan atmalar, donmalar, kasılmalar oluyor. Şu kadar sayfa olmuş bütün yorumları okudum. Hemen hemen herkesteki sorunların yaşandığı pc de son 5 saattir 4 kişi birden (3 joystik 1 klavye ile) turnuvaların gözüne vurduk. Bir kere oyundan atmadan, bir tane turnuvada bu kadar anlatılan sorun olmadan oynadık. Ya biz çok ballıyız bize sorunsuz bir sürüm vermiş sayın yama sahibi arkadaşlar yada sizlere garezleri var yaptıkları sorunlu yamayı size dağıtmışlar. Yeter bu kadar saçma sapan yorumlar. 33 yaşındayım, 9 yaşında oğlumla hergün onlarca maç yapıyorum bir kez bu sorunları görmedim, görenlere de bu şekilde bir uyarı yapayım dedim. Adamlar amme hizmeti yapıp tek kuruş kazanmadan ömürlerini tüketip sizlere bir şeyler sunuyur, sorun var deyip kabul edip en kısa sürede yama yapacağız diyor yinede çemkirenler, yinede saçma sapan yazılar yazanlardan gınaa geldi.
Son olarak eğer bu şekilde yapmanıza rağmen 2-3 maç sonra kasılma yaşanıyorsa şunları yapın: Öncelikle antivürüs programınızı kapatın, kapatılamayan bir antivürüs ise mutlaka bazı özelliklerini devre dışı bırakabilmelisiniz. Mesela benim antivürüs eğer işlemciyi yormayan bir iş yapıyorsa pc otomatik olarak sistem taraması yapar ve bunu yaparken de fevkalede kasma yaşanır. Antivürüsü kapattıktan sonra yamanın masaüstüne atılan kısayoluna tıklayıp gerekli düzenlemeleri yapın, fakat bu kısayoldan oyunu çalıştırmayın, o ekran aynen öyle kalsın kapatmayın oyunun kendi Fifa12 kısayolundan açın. Kasma masma kalmayacaktır emin olun. Diğer bir nokta ise halen bazılarının ekran kartı ayarlarının nasıl yapıldığından haberi yok gördüğüm kadarıyla. Benim 2gb çift çekirdekli 256bit ekran kartım var, eğer bu ayarları full açarsam bende de kasıyor ki daha dün çıkan 3 tane oyunu full detay oynuyorum. Ama dediğim gibi ya yamanın verdiği bir sorun yada ekran kartının driverinin bir sorunu olacakki eğer ayarları en düşük seviyey getirirsenin çok güzel oynarsınız.
Oyunu kurduğunu klasöre girin (mesela benim pc de şu şekilde D:OyunlarFifa12Gamefifasetup) içerisindeki "fifaconfig" programını çalıştırın. Ekrana gelen ayarlardan önce kendi monitörünüzün çözünürlüğünü seçin sonra LOW, OFF, WAIT FOR VSYNC kutusunu doldurun. Fakat en alttaki ATI kutucuğunu boş bırakın. Benim ekran kartı ATİ olduğu için buna gerek yok. ATİ olmayanlar bunuda işaretleyip kontrol edebilirler.
Bir de ekran kartınızın uygun olan son güncel driverlerini mutlaka kurun. ATİ kullanıcıları 1 gün daha beklerse yeni driver çıkacaktır zaten.
Benden size son bir abi tavsiyesi. İnsanların emeklerine bok sürmeyin, adamlar uğraşmış yapmışlar, önce teşekkür edin, sonra gördüğünüz sorunları ADAM gibi dile getirin. Öyle kalp kırarak, dalga geçerek beğenmediğini eşşek ağırır gibi milletin gözüne sokarak değil ADAM gibi söyleyin. Onlarda adam gibi yaparlar en ufak şüpheniz olmasın.