Aslında bu play-off sistemini yamadan kaldırsanız veya seçenek olarak ekleseniz bence daha iyi olacak.
Zaten ben hiç sevmiyorum bu sistemi, saçmalıktan başka birşey değil.Bir oyun keyfimiz var, oyun da bu sistemle gerçekçi şekilde oynamamıza engel oluyorsa, keyfimizi kaçırıyorsa , varsın olmasın.
Şimdi ben de karşılaştığım bazı hataları belirtmek istiyorum;
Sivasspor'da Eneramo isimli oyuncu, ne zaman topu ayağına alsa, enerjisi bitip tükenene kadar topu sürmeye çalışıyor, hiçbir şekilde pas veya şut düşünmüyor, normal şekilde davranmıyor yani.Önceki sürümlerde de bu hata vardı, pek önemsemediğim için yazmamıştım ama bu aralar canımı sıkmaya başladı.Çünkü daha fazla kariyer modu oynuyorum.
2. bir olay ise oyuncu güçleri & özellikleriyle alakalı.
M.Topuz , Emre ve Caner gibi oyuncular 4 yıldızlı özel hareketlere sahipken Uğur Boral'ın 3 yıldız olması benim için önemli bir eksiklik ki v1.4e kadar Uğur da 4 yıldızlı idi, şimdi ise dediğim gibi 3.
Dia bence düşük hız değerlerine sahip. (Hızlanma : 84 , Toplam hızı : 87).Gökhan Gönül ve Uğur Boral'a da bakarsanız olay daha iyi anlaşılacaktır.
Alex tekrar 5 yıldız olmalı.
Uğur Boral'ın uzun pas, orta açma ve falso değerleri daha yüksek olmalı.Etkili orta açmayla ilgili bir özellik vardı (cross...isimli speciality), Uğur'da bu özellik olmalı kanımca.
Çok can sıkıcı olan önemli bir sorun daha var ki , bu oyunun orijinalinde de mevcuttu: Saçma sapan transferlerin olması.
Defalarca kez yeni kariyer açtım (player career) ve gördüm ki hemen ilk sezonda Alanzinho Beşiktaş'a, Quaresma Trabzonspor'a, Semih Şentürk Bursaspor'a felan gidiyor.Ayrıca, niteliksiz ve güçlü olmayan oyuncuları Bayern München gibi büyük kulüpler istiyor, alıyor...vb.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Bu sorunu özellikle belirtmemin nedeni, v1.4e kadar böyle birşey yoktu, çok ilginçtir.Sanki bu sorunu çözmüş gibiydiniz ama v.1.4 ile birlikte oyundan aldığımız keyfi katlayacak muazzam yeniliklerle birlikte burada bahsettiğim bazı sorunlar da meydana geldi.
Biraz uzun oldu ama dikkate alacağınızı umut ettiğim için böyle detaylı anlatmak istedim.
Böylesine muazzam bir yama hazırladığınız için tekrar teşekkür ederim.