Belki bir devrim sayılmaz ama PES 2011 kadar da kan kusturmayacak bir oyun diyebiirm 2012 için. Heleki oynadığımızın Demo olduğunu da düşünürsek daha da umutlanmam kaçınılmaz oluyor. 2011 nedeniyle bir müddet fifa ya geçiş yapmıştım.. ve özellikle süper ligde menager modu filan bayağı bir sarmıştı. oynanışa alışmam zaman aldı ama fifa 11 pes 2011 e oranla daha fazla keyif veriyordu. yılların pesçisi olarak pes i rafa kaldıracaktım ki 2012 demosu imdada yetişti.. bilmiyorum belki de düşük beklentilerim vardı diye oyun hışuma gitti ama şu bi gerçek ki 2011 in 4-5 kat daha iyisini oynayacağız...
pes 2012 de OYNANIŞ olarak gözüme çarpanları belirteyim..
+ artık santra yaparken saçma sapan kendisi başlamıyor. oyunu biz başlatıyoruz (önemsiz gelebilir ama çok can sıkıyordu)
+ 360 derece yön sistemi daha bir oturmuş.. özellikle oyuncuların topla yaptığı manevralar daha bir gerçekçi gözüküyor..
+ şutlar... başlı başına bir artı olmuş... artık her şartta her açıdan isabetli şut çekmek mümkün.. dağa bayıra vurmaara son.. auta gitse bile mantık çerçevesinde harket ediyor toplar.. baskı altındayken bile şut çekilebiliyor.
+ paslar... paslar da baştan aşağı elden geçmiş gibi.. artık arkası dönükken ileriye pas vermeye çalışan adamın saçma bi vuruşla pası vermelerine tanık olmuyoruz... vücudunu topun açısına göre döndürerek veirliyor paslar.. ve hepsinden önemlisi paslı oyunu sevenler için yeni pas sitemi çok sevilecektir..
+ pes 2011 deki gibi özellikle kornerlerden seken toplara ceza sahası dışında beklyen her oyuncunun rövaşata çekmesi gibi saçmalık artık yok.. (belki de bana mı denk gelmedi ne? )
+ top sendeyken boştaki takım arkadaşını seçip istediğin şekilde koşu yolu seçmek ve oraya pas atmak oyuncuların bir hayli işine yarayacak gibi.. (gerçi ben henüz beceremedim,, topu sürerken diğer adama bakabilmeyi :)) )
+ penaltı atışlarının da iyileştirilmesi
+ her oyuncunun rahatlıkla 3-4 metre kayarak topu almasının önüne geçilmiş, kayma mesafesi biraz daha düşürülmüş..
+ artık koşma ve pas kombinasyonuna basılı tutarak top kapmaya çalışma dönemi son buldu gibi... adamlar zort diye birden basmek yerine gölge presi yapıyolar ve doğru hamleyi bekliyorlar...
- Kalecilerin ceza sahasının dışından gelen tını mını toplarda bile kaleyi dolduramaması ve golü yemesi... her topu sektirmeleri..
- ortaların hızını beğenmedim.. çok yavaş geldiler bana...
- oyunun levelleri.. ilk maçından galip gelmeye başladım top player da... bence en az iki level daha yukarısı olmalı bu oyunun.. bi yerden sonra çok kolay geliyo.. özellikle master ligde oynarken... hele bu kadar güzel şut ve pas kombinasyonları yaparken oyun biraz daha zorlaştırılabilirdi...
- her seride çalım tuşlarının kullanımının dğeişmesi... ulan bi sabit bırakında alışalım ..
neyse iki günlük denemede bu sonuca vardım şimdilik.. sonuç olarak fifaya meyillenmeye başlamış olan ben bu oyunun fullünü uzun bir süre oynayacağımdan eminim... ama fifayı da merak etmiyo değilim :))