GameRanger normalde bir PC'den tek kişi katılınan bir sistemdir. Benim kastettiğim bulunduğunuz mekanda 2 Pc varsa yanyana koyup arkadaşınızla HOST'ta buluşup 2 vs 2 yapabilirsiniz. Ki dün gece bunu yaptık. Bunun neresi güzel, şurası güzel, aynı IP ve modem olmasına rağmen modemin fazla port çıkışları ile ethernet kablosunu diğer bilgisayara taktığımızda GameRanger sana aynı internet aboneliğinden oynayamazsınız demiyor. Örneğin benim modemimin 4 port çıkışı var. Teknik olarak da evde 4 PC olsa, dört kişi Game Ranger da bir odada aynı modem ile buluşabiliriz. Bunun ironisi ne?
Şu, öğrenğin bugün 2 vs 2 yaptığımız bir maçtı 1 kişi Kazakistan'dan, 1 kişi Honduras'tan , 1 kişi Almanya'dan ve ben Türkiyeden bağlanıp bir HOST'ta 2 vs 2 yaptık. Dünyanın 4 farklı köşesindeki PC ler bir HOST'ta buluştu. Biz aynı mantığı benim evimde aynı modemden de yapabiliyoruz, sırf 2 vs 2 oynarken yanımda bulunan arkadaşımla aynı takımda oynamak için.
Ama GameRanger'ın mantığı bu değil tabiiki. birlikte yaşamayan ama bu ve bunun gibi oyunların zevkini paylaşmak için kurulmuş bir sistem. Üstelik aynı takımda oynayıp da iyi uyum sağladığımız kişileri listemize ekleyip arkadaşlık da kurmuş olduk. Ben 34 yaşında bir player olarak kendi yaşdaşlarımdan oluşan bir arkadaşlık listesi oluşturdum. Böylelikle oyun stili olarak da benzer karakterdeki kişilerle karşılıklı ya da aynı takımdan maç yapabiliyoruz. Bir başka extra ise 3 vs 3 yapabilmek ama aynı uyumu 3 vsde yaşamak pek mümkün olmuyor. Forumda GameRanger nickleriniz bölümü var ve yeterince aktif değil. Oysa Champions League ve Avrupa Ligi'nin malesef olmadığı bir Fifa uzun süre single takılmanın pek keyifli olmayacağı belli. Bu yüzden online takılmak bana ve 2 vs 2 yaptığımız diğer GameRanger arkadaşlarına daha çok zevk veriyor.