busene ea fifa 11 de next-gen olarak cıkarması bazı kesimleri arkasına almış gibi gözüküyor... Biri cıkıyor ea ya bişe deme dioyor ama pes e saydırıyor ne iş anlamadım....
ilk önce pes ile başlayalım....
Konami daha oyun cıkmadan' bu oyun diğerlerine benzemeyecek diyordu '.. yani amac su ; pes oynarken bir teknik direktör gibi düşünüp oyna ve rakibe hükmetceksin .pas cevirip oyun kuracaksın oyunu kanatlara yayıcaksın ... eğer forvetin uzun boylu değilse oyunu kanatlara yayman bi anlam teşkil etmiyor.eğerki forvetin hızlı değilde agırsa ortasaha da top cevirmen de bir işe yaramayabiliyor.oyun okadar gerçek ki ev sahib takım ilk 20 dk (veya biraz daha fazla ) oyuna agırlığını koyuyor .daha sonra oyun dengelenmeye başlıyor .bu olay güçlü takımlara karşı oynayınca daha bi anlasılır bi şekilde hissediliyor .oyun motoru tamamen oyuncuya dayalı gercekleştirilmiş . Düz koşu ,boş koşu , ölü topun atağa dönüşmesi, defansın arka sarkan oyuncunun eğer genç ise paniklmeden dolayı topu ayagına dolayıp yavaşlaması ,ortalarda defans oyuncuları müdahale yaparken rakip takım oyuncusunu marke etmeye devam etmesi , ayrıca en büyük özellik kontrasyon eksikliği yaşayan oyuncuların oyundan hemen düşüşü bence konaminin oyun motorunun oyuna kattığı gerçekçiliklerden bir kaçı....Kalecilere laf atan arkadaşlara şunu söylüyorum ... Kaleciler cok hatalı gol yeyip cok top sektiriyor deniyor ... Siz her hafta sonu Hakan arıkan ile Volkan demirel ile gecen seneki franco yu izlememişsiniz . Cok iyi bir kurtarıstan sonra cok dandik bir gol yenmesi cok doğaldır. Bu olayda konaminin bir oyunu nasıl gerçekçilikle bağdaşdırtığının bir görüntüntüsü....Pas olayıda güzel bence istediğin her yere iyi ayarlayabildiğin sürece güzel ya da kötü pas atabiliyorsun ... yani kontrol sende .... Şuta gelince her attığın sut gol yada tehlikeli olsaydı vay dünya futbolunun haline .... yerine göre iyi ve kötü sutlar atılması da oyunun gercekciliğinin bir göstergesi..
Çalım olayı bam başka Dünyada ki oyun sistemi mücadeleye dayalı öle calım attığın adam artık peşini bırakmıyor , pes de de aynı ... Bal ve Master modu cok güzel olmuş keşke fifa 11 deki gibi A2 ligini de düşünebilselerdi ...Atmosfer olayı ise derhal yama ile cözülmesi gerekiyor .
Fifa da ise oyun motoru tam oturmamış seneye oturur neden mi . Arkadaş bi oyunda omuz omuza mücadeleler bu kadarmı kötü olur hep güçlü olanmı kazanır hiçmi çalım atılmaz. Bi adama calım atıp sonra kaybedeyim . ataga cıkıyorum howww bi bakıyorum bizim adamlar yok mecbur bekleyip oyun kuruyorum ...paslar güzel doğruya doğru ... şutları da güzel fifa zaten bunu iyi yapıyordu ...hafa mücadeleleri felaket doğruya doğru ...oyunu oynayan kişi istediklerini saha yansıtamıyor . ya karşı takım oyunun köntrölünü hep elinde bulundurmak istiyor yada burda bir ayarsızlık var .ara pasları bu oyunda cok büyütülmüş. rakip takım habire arapasıyla hucum ediyor . rakip yarısahasına girince basıyor ara pasını aha diosun gol geldi .bi bakıyosun oyuncu topla ayagında cok oynuyor defans oturuyor oyun sete dönüşüyor ... Kalecilerde güzel olmuş. Forma , faceler cok kötü...pc den konsolla oynayanlar pese alıstıkları için zorlanıyorlar .. değiştirmekte mümkün değil galiba ben bulamadım .menü öncesi kakanın free sut antremanı da güzel olmuş.
Kısacası ben pesle doğdum pesle büyüdüm ... Fifanın grafikleri bana inandırıcı gelmiyor ... Nasıl derler '' çoçuk işi '', fifa konsolda daha iimiş ben konsolda da pes oynadıgım için bilmiyorum. bende ilk önce oynanış , gerçekçilik ,sonra grafik gelir ....