Bende hiç olmuyor donma falan. ESC ye bastığımda da olmuyor.
Oyuna gelirsem, en son oynadığım fifa, 2002 ydi. Winning Eleven 7 ile tanıdım PES serisini. Daha sonra WE kalmadı, sadece PES oldu. PES 3 grafikleri pek iyi değildi. PES 4 grafik açısından belirgin bir gelişme gösterememişti. PES 5 te avantaj olayı eklendi diye sevindiydim, ancak kaleciler çok kötüydü. Ayrıca karlı hava ilk kez belirgin olmuştu. Yerde kar vardı. PES 6 oynadığım en güzel PES oyunu diyebilirim. Zamana ayak uydurmak gibi bir zorunluluğum olmasa hala oynardım. Hatta PES 6 da bi oyuncu yerde sakatlandıysa, AI topu dışarı atardı, veya ben atarsam onlarda bana geri verirdi topu. Herşeyiyle güzeldi ancak, mesela sağ çaprazdan sağ ayakla çekilen şutlar gol olmuyordu. PES 2008 geldi, next-gen ile tanıştık, baya bir hata olmasına rağmen yine de iyi dedik. Ama PES 6 yı arattı. Sonra PES 2009 geldi. Yavaş yavaş kandırıldığımızı anladık. FIFA nın yıllardır PC deki ateri görüntüsü, PES i baya yerinde saydırmış anlaşılan. PES 2010 geldi. Adamlar, oyun çıkmadan 3 ay öncesinden "YENİ KART SİSTEMİ GETİRDİK" dedi. Bu kart sistemi önceki PES serilerinde yok muydu zannediyorsunuz? Vardı, ama bu kadar gösterişli değildi. Hatırlayın be, hani TİK lerle işaretlenen oyuncu özellikleri. Mesela 1-on-1 scoring ;) Top fiziği güzel falan dendi, oyun güzel dendi, ama kimse "Ne yapalım, kötünün iyisi diyelim." demedi, diyemedi. PES 2010 da aynı önceki PES ler gibi, ruhsuz maçlarla geçti. (Yav bir firma oyuna hiç mi biraz atmosfer katamaz.) Fifa 10 yine atari görüntüsünden kurtulamadı diye PES le geçirdik 2010 senesini. AMA GELELİM 2011 oyunlarına.
Hiç indirmedim PES 2011 i, çünkü videolardan anlaşılıyordu oyunun yine çok basit, birkaç düzenlemeyle, PES 2010 un yamalanmış hali olduğu.
Dün başladım FIFA 11 demosuna. Tek diyebileceğim cümle "ADAMLAR YAPMIŞ BE"... Açın karşınıza spormax ten bi premier ligi maçı, oyunu da açın, aradaki benzerliği görün. Pro çok kolay, World Class normal diyelim. (yıllardır pes oynayan biri olarak, oyunun gerçek yaşama benzemesi yüzünden oyun sistemine alışmam çok zor olmadı. Sadece 360 derece koşu, pas biraz zaman alacak. Ne güzel birşeymiş o öyle yaa) Ama UBER diye bi zorluk var ki. Açın, deneyin. Her maçım çekişmeli geçiyor. Hatta az önce Barcelona ya 5-1 yenildim Leverkusenle. Neyse, çok uzattım galiba.. Alacam ben bu oyunun orjinalini, herkesi davet ederim 11 vs 11 maçlara... ;)
BU ARADA FARKINDAYSANIZ, BELİRGİN HATASIZ BİR PES OYUNU SAYAMADIM ;)