Bu oyun tam anlamıyla futbolu bilen,futboldan anlayan insanlara hitap ediyor çoluk çocuk biraz zor oynar diye düşünüyorum.
Senin yaşına bakınca çocuk gibi kalıyorum :D ,ama söylediklerine tamamen katılıyorum.
Ayarlanabilir pas şiddetçi çok iyi olmuş 2010`a göre şutlarda farklılık var çözmek zaman alacak penaltı motoru değişmemiş.
Gerçekten ya şu penaltı motorunada bir el atsalardı keşke.Geçen sene getirilen bu değişiklik yüzünden penaltı kazandığıma bile sevinemiyorum.
Penaltıları %90 atabilen nadir insanlardan biriyim galiba. :)
İstisnalar kaideyi bozmaz arkadaşım sen rahat ol
Ben aynı gün fifa 2011'de indirdim oynadım fifa'nın önceki pc sürümlerine göre bu sene çıkardığı oyun bence takdire şayan onun da hakkını vermek lazım ikili mücadele animasyonlarında fifanın pese göre biraz daha iyi olduğunu söylemem yanlış olmaz sanırım bence konami ikili mücadeleyi biraz daha güzel yapabilirdi diye düşünüyorum. Ama konami de çizgi defansını, zamanlamayı ve fizikli oyuncunun zayıf oyuncuya karşı avantajlarını oyuna eklemiş. Fifa da maç esnasında topun hakeme de çarpabilmesi güzel bir animasyon olmuş pesinde böyle şeylere artık önem vermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra pes’te kalecilere ciddi ağırlık verilmiş uçma animasyonları gayet güzel artık tek düz kurtarma sistemi yok bir aşırtma şut esnasında kalecinin topu kurtarmak için kalenin içine düştüğünü görmek çok zevkliydi. Oyunlar arası kamera açılarında pes bence bir adım önde resmen sanki tv den maç izliyoruz havası veriyor insana. Pozisyona göre kameranın genişleyip daralması çok hoş olmuş. Çim ve stad modellemesinde pes fifadan geri kalmamış bence ikisininki de gayet güzel ama fifanın çimleri bir adım önde bence. 360 derece pas sistemi için şunları söyleyebilirim fifa’nın manuel ayarları ile oynamadan girdim oyuna pese göre iyi olduğunu söylemek zor. Ama manuel ayarlarla full özgürlük ayarları yapılabilir ama bunu herkes kullanırımı onu bilemiyorum işte zurnanın zırt dediği yerde bu pes 360 derece pası zorunlu kılarken fifa kılmamış bunu fifayı oynayanların bir kısmının bunu başaramayacağı düşüncesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Pes kullanıcıları bunu rahatlıkla kullanacaktır.
Demodanmı bilmiyorum pes'te kasti hareketlere dahi hiç kırmızı kart vermedi.
Fifa da oynadığım maçta yeni oynamama rağmen gol atmakta hiç zorlanmadım 6-0 bitti maç peste ise kardeşimle birkaç oyundan sonra 1-2 zar zor atabildim. Konami ciddi anlamda gol atmayı zorlaştırmış rahat gol yok akıllı tek paslarla sonuca gitmek gerekiyor. Ara paslar bence harika olmuş önceki pes serilerinde orta sahanın oyunda etkinliği ara pasların kötü olması sebebiyle yetersiz kalıyordu artık bu oyunda orta sahanın gücü tam anlamıyla ortaya cıkmış artık messi xavi ve iniesta’nın paslarına muhtaç doğrusuda bu değimli. Messi artık bu pasları almazsa defansın arasında eriyip gidiyor. İnsanın içinden tek oyuncuyla oynayan oyunculara şimdi ne yapacaksınız demek geliyor. Zannedersem oyuncuların oyunu eleştirme sebeplerinden biri bu olay bir diğeri de 360 derece pas sistemi. Artık paslar hiç olmadığı kadar gerçekçi ve bir o kadarda güzel tabi atabilene
Pes 2011 oyunu önceki serilerine göre artık bireysel yeteneklerden tamamen arındırılmış futbolun bir takım oyunu olduğunu oyuncuya gösteren gerçek bir simülasyon oyunudur.
İlgililere duyurulur.