"Çok ciddi bir karşılaşma ile kampı tamamlayacağız"
ABD'de kamp çalışmalarını sürdüren A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye'nin 2016 UEFA Şampiyonası'nı kaçırması ile ilgili olarak UEFA'yı sert bir dille eleştirerek, ''Bence UEFA'nın almış olduğu bu karar daha önce almış olduğu stratejisine uymuyor'' dedi.
Hiddink yarınki Amerika maçı öncesi Lincoln Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi.
2016 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de olmamasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam Guus Hiddink, ***''UEFA hem futbolu geliştirmek isteyen ülkelere Avrupa Şampiyonası'nı götürmek istediğini söylüyor, hem de daha önce 2 defa Avrupa Futbol Şampiyonası'na bir defa da Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış Fransa'ya 2016'yı veriyor. 7 üyenin verdiği karar daha önce belirttiği UEFA'nın kendi stratejisine ve felsefesiyle çelişiyor. Oysa Türkiye'nin planı çok güzeldi. Moderndi. Başka planlar da görmüştüm bununla karşılaştırdığımda oldukça etkili bulmuştum. 920 milyon dolarlık bir devlet desteği vardı. Türkiye'nin bundan sonra yapacağı şey bu karardan etkilenmemek ve devam etmek.''*** dedi.
Kamp döneminin bittiğini vurgulayan teknik adam, ***"Kampın sonuna geldik sayılır yarın son maça çıkacağız yarınki maça çok ciddi şekilde yaklaşıyoruz ve Amerika'yı çok ciddi bir rakip olarak görüyoruz''*** şeklinde konuştu.
Hiddink, 60 bin biletin satılmasından son derece memnun olduklarını söyledi. Milli takımın nasıl bir oyun tarzı ile oynacağına karar vermesi açısından bu kampın çok faydalı olduğunu belirten Hiddink, ***"Çok ciddi bir karşılaşma ile kampı tamamlayacağız. ABD takımı ve seyircileri karşılaşmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Böyle bir atmosferde sahaya çıkmak da bizim için son derece iyi olacak. Kamp bizim açımızdan çok yararlı geçiyor. Oyuncuları tanımak, antrenman, maç ve kamp esnasında onları görmek güzel oldu. Maçları tribünden seyretmekten çok şikayetçi değilim. Oyuncuların karakterlerini gözlemlemek, davranışlarını görmek açısından büyük tecrübe edindim."*** ifadelerini kullandı.
Hiddink, bir basın mensubunun "Nasıl bir milli takım yaratacaksınız?" sorusuna, ***"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener bana seyir zevki olan ve etkileyici bir takım yaratmamı söyledi. Futbol Türkiye'de çok popüler, bu yüzden benim savunmaya ağırlık veren bir oyun planı yapmam zor. Türk oyuncular tekniklerini göstermeyi seviyorlar. Fakat, sadece bu yolu gösterirseniz ve kötü organize olursanız yanlış yaparsınız. Uluslararası futbol standartlarını da göz önünde bulundurarak, genel olarak oyunu kontrol etmeyi ve oyuna hakim olmayı tercih edeceğiz."*** yanıtını verdi.
Basın toplantısında açıklama yapan tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu ise kamp döneminin çok iyi geçtiğini belirterek hem kendilerinin Hiddink'i, Hiddink'in de kendilerini tanıması açısından kampın çok faydalı olduğunu söyledi. Çok sıcak havada ve kötü sahalarda oynamalarına rağmen ciddiyetlerini sahaya yansıtıp kazanmayı başardıklarını vurgulayan Sabri, ''Hocamızın taktik anlayışını kavrayıp daha iyi yerlere gelmek istiyoruz'' ifadesini kullandı. Kazım da kampın çok iyi geçtiğini vurguladı.