Ofansif bir orta sahaya sahip olduğun için gol koklayan bir "poacher" olmasını tavsiye ederim. Baros'u söylemediğine göre ondan memnunsun, öyleyse onun rolünde oynama yapma.
Baros'u poacher oynatmıyorsan Cristaldo'yu poacher oynat. Eğer Baros'u zaten poacher oynatıyorsan; takımda iki forvetin de poacher olması yanlış bir durumdur. Cristaldo hiç takımımda olmadı. Ama özelliklerine bakarak Trequarista veya bir ihtimal Deep Lying Forward (Support) öneririm..
Cristaldo: Advanced Forward
Baros: Deep Lying Forward
şeklinde oynatıyorum. Pozisyona girmek sorun olmuyor ama çok önemli maçlarda çok önemli pozisyonları harcayınca insanın sinirlerini bozuyor. :) Baros bulduğu zaman pozisyonları çok rahat gol yapabiliyor ama Cristaldo gol atmamak için programlanmış sanki. Az önceki maçımda kaleci kendi ceza sahasının az önünden topa vurdu, kısa düştü top ve Cristaldo'nun önünde kaldı. Kale bomboş... Ama adam uzaktan bekletmeden kaleye göndermek yerine topu sürdü sürdü. Tam kaleci kaleye geçince vurdu topa ve kalecinin üstüne attı. :)
Şöyle bir durum da var. Eğer takımın iyi gidiyorsa gol kaçırmasına fazla takılma, 5 tane önemli oyuncu var orada. Cristaldo'ya gol attıracağım derken takımın hızını kesme. Bu sefer de o pozisyonları bulamayabilirsin. Fakat tam tersine takımdan memnun değilsen oynamalar mutlaka gerekli tabii ki.
Takımın performansından memnunum ve ben de Cristaldo'yu kazanacağım derken takımı kaybedeceğimden korkuyorum. :) Ama bundan sonra değişik bir kadroyla çıkacam ve Cristaldo'yu 2-3 maç yedek bırakcam. Bakalım aklı başına gelir inşallah. :)
Bir de 4 ofansif orta saha ile oynamak sıkıntı yaratmıyor mu? Bu dizilişe en uygun komutları vermek zor olsa gerek.
Sıkıntı yaratıyor tabiki. :) Her maç pozisyon yiyoruz. :D Ama ben yediğim gollere değil atacağım gollere önem veriyorum. :)
Bazen de şu taktikle çıktığım da oluyor;
----------------Cristaldo-------------Baros
Kewell-----------------------Arda-----------------------Keita
--------------------------Mustafa Sarp
H. Balta---------Servet-------------G. Zan-----------Sabri
--------------------------Leo Franco