Demo'yu 5-6 kez oynadım. Aslında beklediğimden iyi çıktı. Bir kere uzun yıllar sonra ilk defa FIFA'da oyun komutlara hızlı tepki veriyor. Responsiveness müthiş olmuş. Oyuncular her komutta hızlı bir şekilde yön değiştirebiliyorlar. Ayrıca 360 derece kontrolü koşarken çok iyi kullanabiliyoruz. Paslar sert gidiyor bu da çok iyi, tabii ki manual olarak kullanmak gerek ayarlardan ayarlayıp.
Bunun dışında kaleci animasyonlarını baya düzeltmişler. Sert şutlarda topu önüne veya duruma göre kornere doğru sektirebiliyorlar. Eskiden acaip şekilde yakalıyorlardı. Bu gerçekçi olmuş. Şutlar da iyi olmuş. Bir kere, yerden sert şut eklemişler, bu çok iyi bir gelişme. Ayrıca şutlara daha iyi ince ayar yapılabiliyor.
Oyuncuların kafa vuruşları, tekmelerden kaçış animasyonları harika. Spiker gene aynı ama daha hızlı tepki verdiği için baya iyi olmuş.
Kısacası benim beklediğimden çok daha iyi bir oynanabilirlik var oyunda. Ben bu oyunu sevdim.
(Sistem olarak kasabilir. Yüksek çözünürlüklerde. Aslında kasmaması lazım ama öyle. Ekran kartım 9600GT , overclock'lu halde 60 fps'e daha yakın oynayabildim. Yoksa 40'lara düşüyor sürekli ve yavaşlamalar oluyor biraz, bu da hoş olmuyor. Ancak bir miktar overclock ile bu sorun kalmıyor.)