2008 yılı geride kaldı ...

Yılın takımına iki Bocalı

Arjantin'de takımlar harıl harıl yeni sezon hazırlıklarına devam ederken bir yandan da transfer çalışmalrına devam ediyor.Bu arada yılın takımı açıklandı.Juan Roman Riquelme ve sezon sonu futbolu bırakacak Abbondanzieri yılın takımına seçildi...
Yılların güven abidesi Roberto Abbondanzieri : " Kariyerimin son döneminde yılın takımında olmam benim için büyük onur "

Roberto Abbondanzieri ... 36 yaşına gelmesine rağmen hala kalesinde devleşen Bocalılarca çok sevilen bir isim...Bir ara Avrupa'da şansını deneyen fakat tutunamayan tekrar aşık olduğu renklere geri dönen Abbondanzieri yıllardır koruduğu kaleyi kimseye kaptırmadı.48 kez milli formayı giymiş bir çok önemli turnuvada başarılı işlere imza atmış file bekçisi kariyerinin son sezonunda yılın takımına seçilmenin haklı gururunu yaşıyor :

"Boca Juniors günlerim benim için son derece önemliydi.Bu kulüpte kimi zaman güldük kimi zaman futbolcu arkadaşlarımla beraber üzüldük.Yılmadık nice başarılar kazandık.Artık 36 yaşındayım ve yerimi benden sonraki genç arkadaşlarıma bırakma zamanım geldi.Kapanış liginin bitimiyle aktif futbol yaşamım sona erecek.Çok kez devam etmemi söylediler.Ama misyonumu tamamladığı düşünüyorum ve yılın takımına seçilmem son dönemimde bana büyük mutluluk verdi.Yeni sezona iyi hazırlanıyoruz.Kapanış ligi Clausura'da elimizden gelenin fazlasını yapmak için sahada olacağız.Taraftarımız yanımızda olsun yeter. " dedi.
Bocalı oyuncular bir çok ödüle layık görüldü

Bu sezon aldığı başarılı sonuçlar ile taraftarlarının yüzünü güldüren Boca Juniors yeni yılın ardından açıklanan ödüllere resmen damga vurdu.Lulinha yılın en başarılı genç oyuncusu seçilirken en anlamlı ödül 30 yaşındaki kaptan Riquelme'ye gitti.Güney Amerika'da 2008 yılının en değerli ismi seçilen Riquelme ödül hakkında şunları söyledi :

" Şahsen bu ödülü beklemiyordum.Sezon başında yaşadığım ciddi sakatlık performansımı etkiler diye korkuyordum.Fakat korktuğum olmadı.Sahadaki diğer arkadaşlarım belkide benden fazla mücadele edip takımımızı iyi yerlere taşıdılar.Ödül önemli ama daha yapacak çok şeyimiz var ligi zirvede bitirmek için çok sıkı hazırlanıyoruz.Bunu da başarmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız .. " dedi.
=================================================================================
Bolton'dan Masilela için 2.3 milyon euroluk teklif !

Sezon başında İsrail'in Maccabi Haifa ekibinden 550 bin euro'ya alınan Masilela için bir çok kulübün devrede olduğu ve ilk resmi teklifin İngiltere Premier liginden Bolton Wanderers'tan geldiği öğrenildi.İngiliz yöneticilerin bir kaç maçını izlediği Masilela için Boca Juniors kulübüne 2.3 milyon euro gibi bir bonservis bedeli teklif ettiği sızan bilgiler arasında.

Burruchaga : " Masilela'yı kesinlikle satmıyorum ! "
Boca Juniors teknik direktörü Jorge Luis Burruchaga medayada dolaşan Masilela haberleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu :
" Masilela gerçekten önemli bir oyuncu.Boca kulübüne gelmeden önce Banfield için izlediğim bir oyuncuydu.Oradan ayrıldıktan sonra Boca'da sol bek için bir oyuncuya ihtiyacın olduğunu farkettim ve hemen Masilela için yönetime rapor verdim.O gerçekten formasının hakkını veren bir isim.Bu sezon ona gerçekten ihtiyacım var ve ne pahasına olursa olsun kesinlikle satılmamsı için yönetimle konuştum.Tüm kulüplere ilgisi için teşekkür ederim fakat Masilela uzun süreliğine bizimle beraber olacaktır " dedi.
Masilela kapıları kapalı !

Peter Masilela henüz 23 yaşında ve 15 defa da Güney Afrika milli takımında forma giymiş bir isim.Defansın solunda görev yapan Masilela Boca Juniors'a geldiği ilk günden beri gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış durumda..Kendisi de bu sezon geldiği Arjantin kulübünde mutlu olduğunu ve yapması gereken çok şeyin olduğunu belirtti.
==============================================================================
Sezon hazırlıkları sürüyor !

Boca Juniors Clausura'ya ciddi bir şekilde hazırlanıyor.Soğuk kış günlerinin egemen olduğu bu günlerde karlı ve soğuk havaya pek aldırış etmeyen sarı lacivertli ekip günü ağır idman progmanından da hiç şikayetçi değil.Hedeflerinin kapanış liginde zirve olduğunu belirten deneyimli teknik adam Burruchaga :
"Şuan takımım da bir sorun gözükmüyor.Hazırlık maçlarında sergilediğimiz performansdan ötürü memnun olduğumu söyleyebilirim.Oyuncularım soğuk kış şartlarında durmadan çalışıyor.Palacio'nun da aramıza dönmesi sevindiric bir gelişme.Umarım yeni sezonda istediğimizi elde ederiz .." dedi.

Boca Juniors yeni sezon hazırlıklarına üç hazırlık maçı oynayarak devam etti :

Rodrigo Palacio antremanlara başladı

Bu sabahki idmanda uzun süre sonra Rodrigo Palacio takımla beraber çalıştı.Uzun süredir takımdan ayrı düz koşu yapan ve fizyoterapistler eşliğinde çalışan Palacio ilk kez takımla beraber çalışarak teknik heyetin yüzünü güldürdü.Bildiğiniz gibi Rodrigo ligin başında sakatlanmış ve takımını uzun süre yalnız bırakmıştı..
==========================================================================
Avrupa'da ocak ayı transfer döneminde bombalar ard arda patladı !

Avrupa'da futbol kriz falan dinlemiyor.Kulüpler kadrosunu gçlendirmek için kesenin ağzını ardına kadar açtı.En ciddi transfer girişimi İspanyol ekibi Barcelona'dan geldi.Rusya'nın Cska Moskova kulübünde top koşturan 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu yaklaşık 20 milyon euro'ya La Liga'ya geçerken İtalya'da da İnter bir başka İtalyan devi Lazio'dan Pandev'i 18.75 milyon euro'ya kadrosuna kattı.
İşte Avrupa'da en pahalı 10 transfer

Transferde belirsizlik devam ediyor

Avrupa'da kulüpler transfer sezonu açılır açılmaz bombaları ardı ardına patlatırken Güney Amerika'da bu durum tam tersi.Parasal açıdan sorun yaşayan kulüpler oyuncularını Avrupa'ya pazarlamak için menajerleri devreye sokarken Boca Juniors da bu sessizlikten payını almış görünüyor.Ara transferde Zuculini'yi kadrosuna katan Boca Juniors yönetimi yeni transfer için maddi kaynak ararken Burruchaga'nın bu kadronun yeterli düzeyde olduğunu yönetime bildirmesi üzerine bekle-gör taktiğini uygulamaya başladı.Şayet transfer için yeterli şartların sağlanması durumunda bir sağ kanat ya da stoper almak istediğini belirten Burruchaga şuanki kadronun lige fazlasıyla yeteceğini bildirdi.
...