Orjinal Mesajı Yazan: Wonderkjd
Teşekkürler yorumun için bilgiler için ayrıca sağol işte yorumlar bu tarzda olmalı arkadaşlar sadece maçlar iyi kötü başarılar gibi yorumlar güzel fakat yeterli değil kariyerime katkıların için tekrar teşekkürler kardeşim :)
Palmeiras hakkında bilgi topluyorum şuan maç günü yaklaşıyor nasıl bir kadroyla çıkacaklar merak ediyorum takıma bir gün izin verdim ardından antremanları sıklaştırıcam Viatri'den patlama bekliyorum atacağım erken gol dengeleri kesinlikle bozacak ölü topları çok iyi değerlendirmem lazım ;)
Wanderley abi'nin Palmeiras'ı nasıl bir kadroyla çıkarttığını bilmiyorum açıkçası, ancak ben Palmeiras'tan en çok 4-3-3 (4 defans, 3 mc, amr-aml-st veya 4 defans 3 mc 3 fc) ve 4-2-4'ten (4 defans, 2 mc, fr-fl-fc-fc) verim aldım, ancak bu tür fazlaca ofansif taktiklerde Palmeiras'ın oyundan çok çabuk (gereğinden de çabuk) düştüğünü farkettim (zira 30. dakikada 2-0 öne geçip 60 dakika mahkum oynadım veya ilk yarıyı 3-1 önde kapatıp ikinci yarıda maçı verdim), bu yüzden 4-2-3-1 ve 4-4-1-1 denemeye başladım. 4-2-3-1 de fazlaca ofansif oynatıldığı için (tarafımca) o da en fazla 60-65 dakika verim alınabilen bir taktik, 4-4-1-1 ise takımdan 90 dakika verim almamı sağlamasına rağmen takım istediğim gibi hücum etmedi. Ancak benim bu dediklerimin tçoğu turnuva maçları (veya turnuva hazırlık maçları) olduğu için çok da bir ölçüt olmayabilir.
Wanderley abi'nin formasyonu hakkındaki tahminlerime gelince:
1- 4-2-2-2 (4 defans, 2 dm, 2 mc, 2 forvet): Ofansif 2 bek, geriden oyun kurabilen Edmilson ve onun gibi bir savunmacı daha (bu formasyona Edmilson'un yanında en iyi Edmilson Barros oturur, ancak Wanderley abi Jeci-Mauricio Ramos ikilisini tercih edecektir, yani bence), DM'de aşırı mücadeleci bir Pierre ve yine geride oyun kurabilen Jumar, onların önündeki iki MC ofansif özellikleri ağır basan ve büyük ihtimalle defansif özellikleri olmayan Diego Souza ve yanında da Cleiton Xavier veya Willians'ın olduğu ve topun pasla dolaştırılmasından ziyade sürülerek forvete götürülmesine yardımcı bir ikili, forvette de geriden top alabilecek (zira Palmeiras'ın MC'lerinde müthiş pas özellikleri olmayacaktır) Marquinhos ve Keirrison gibi oyuncular olacaktır. MC'lerde free role olasıdır, tempo düşük, kapanma kendi yarı alanında, paslar kısa, yaratıcılığı da yüksek olan bir taktik beklerim; ancak bu taktik senin sahandaki maçta daha olasıdır. Brezilya'daki maça böyle çıkacağını beklemiyorum açıkçası Palmeiras'ın.
2- 4-4-2 (bildiğimiz 4-4-2): Tipik savunma, orta sahada Willians ve Cleiton'lu iki kanat (veya Wanderley abi beni şaşırtıp Marquinhos'u da kanatta oynatabilir, ama böyle bir şey beklemiyorum. Zira bu forvette Lenny veya Ortigoza'nın oynamasını gerektirir, bunların ikisi de Wanderley'in de benim de tercih etmediğimiz oyunculardır), ortada Pierre ve Diego Souza, forvette de Marquinhos ve Keirrison. Taktik anlayış olarak hücumun kanatlardan yapıldığı, Diego Souza'nın free role oynadığı, Pierre'in orta sahada biraz tek başına kaldığı ve kendisi orta saha mücadelesini kaybettiği anda Palmeiras'ın bütün orta sahayı bıraktığı bir taktik olacaktır. Benzer bir taktik 4-4-2 Diamond olarak da oynanabilir, o durumda da DM'yi Pierre'in ve AMC'yi Diego Souza'nın oynadığını görürsün.
Aklıma üçüncü bir formasyon daha gelmiyor, zira Wanderley benim gibi takımı pek riskli oynatmayı sevmiyor. Her ne kadar 4-3-3 formasyonunu Santos ve Real Madrid'de geçmişte oynatmış olmasına rağmen ondan bu sefer öyle bir şey beklemiyorum, ama yine de belki beni şaşırtıp 4-3-3'ü AMR ve AML'yle oynatabilir. O zaman da tek forvet Keirrison olur, AMR ve AML'de Cleiton Xavier, Willians ve Marquinhos 3lüsünden iki tanesi oynar (Wanderley FM'de Willians'ı çok tercih etmiyor gerçi, ama benim en büyük kozlarımdan biridir o), tek forvet de Keirrison'dur. Orta sahada Pierre-Edmilson-Diego Souza üçlüsünü beklerim şu taktikte, defans 4lüsü de Palmeiras'ta sabittir. Genellikle Keirrison'u araya kaçırarak atılacak goller üzerine kurulmuştur, bu taktik belki diğer ikisinden daha fazla tehlike yaratır.
Bunun dışında sana önereceklerim:
1- Keirrison'a sürekli sert gir, çünkü çok rahat sakatlanabiliyor. Bir turnuva hazırlık maçımda iki maçta da sakatlanmayı ve toplam 60 dakikadan daha az oynamayı becerdi. Eğer transfer yamasıyla oynuyorsan Obina da Palmeiras'tadır, o da çok rahat sakatlanır. Onu da görürsen sert gir.
2- Ofansif duran topları cidden iyi kullan, çünkü Palmeiras ölü toplara ölü balık gibi bakıyor, geleni de içeri alıyorlar. Marcos da gününde olmazsa ölü toplardan 4e kadar yolun var (o yol daha da uzun hatta). Ancak defansif duran toplara da dikkat et, çünkü orda da Edmilson Barros'un gözleri parlıyor, gerek dokun-vur metoduyla olsun, gerek kornerlerden falan dönen toplara vurarak olsun ligde 15, eyalet şampiyonasında 6 gol attığı falan vardır bende.
3- Kanatları iyi kullan, zira Wanderley Luxemburgo hem reelde hem de FM'de kanatları çalışmayan taktikler kullanıyor (Kariyerlerimde gördüm bunu kaç defa). Kendisi tarafından yönetilen Palmeiras'a karşı yaptığım maçta 5-1 geriye düştüğüm maçı 6-6'ya çevirebilmemin sebebi buydu zira.
4- Riquelme seni galibiyete götürecek temel oyuncudur, yanında da Viatri-Paletta gibi duran toplarda havadan tehlike yaratabilecek oyuncular önemlidir. Ayrıca da Mouche-Palacio gibi forvetlerin varlığı da kontrataklar için sana avantaj sağlar. Orta sahanın ortasında da Battaglia-Vargas gibi savaşan oyuncuların olduğu sürece sana bir şey olmaz. Oraya da yedek olarak Javier Villarreal'i öneririm, zira Alvaro Gonzalez hem orta sahada hem de kanatta bir işe yaramaz. Villarreal'e yaşlı dersen bir de Gary Medel'e bak. O da çok iyi oyuncudur, reelde Boca istiyordu kendisini, alıp almadığına bakmadım.
5- Topu geride dolaştır dolaştırabildiğin kadar. Savunmacılarına kısa pas verdir, çünkü Palmeiras hücum oyuncuları ilerde pres yapmayı sevmiyor.
Şimdilik benden bu kadar, daha yazarım buraya..
EDIT: Soruların varsa bugün sor, yarın yazlığa gidiyorum ve 2 hafta ortalıkta yokum..