Mehmet Topuz transferi arapsaçına döndü
İSTANBUL / DHA
Mehmet Topuz Beşiktaş ile anlaştığını açıklamıştı ancak Fenerbahçe Kulübü'nden az önce gelen açıklama şaşkınlık yarattı. Sarı-lacivertli kulüp Mehmet Topuz için Kayserispor yönetimiyle anlaştıklarını açıkladı.Ancak Mehmet Topuz bugün Lig TV'nin canlı yayınına katılarak Fenerbahçe ile Kayseri'nin anlaşmaya varması halinde ne yapacağı sorusunu "Ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaş'ta oynamak istiyorum" diye yanıtladı.Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde 'Mehmet Topuz Fenerbahçe'de' başlığıyla duyurulan açıklamada Mehmet Topuz ile de anlaşmaya varıldığına dair bir ifade yeralmıyor. Mehmet Topuz'un bu durumda ne yapacağı bilinmiyor..
Kayserispor Kaptanı Mehmet Topuz'un Beşiktaş'a transferi arapsaçına döndü. Sarı kırmızılı futbolcu ve siyah beyazlı kulüp karşılıklı olarak 3+1 yıllık anlaşmaya vardığını açıklarken, Kayserispor Kulübü, yıldız futbolcunun transferi için ilk hakkın Fenerbahçe'de olduğunu açıkladı.
Fenerbahçe: Kayserispor ile anlaştık
Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kulübümüz, Kayserispor ile Mehmet Topuz'un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü bir oyuncusunu Kayserispor'a verecektir" ifadelerine yer verildi.
Mehmet Topuz: Beşiktaş'ın teklifi daha samimi
Mehmet Topuz yaptığı açıklamada, kulübünün kendisinin Beşiktaş'a transferine izin vermeyeceği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını ifade ederek, "Bu sabah Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile görüştüm. Beşiktaş'la anlaştığımı ve Beşiktaş'ta oynamak istediğimi söyledim. O da bana kulüp olarak bu konuda kolaylık göstereceklerini söyledi. Fenerbahçe ile de görüşmelerim olmuştu ama Beşiktaş'ın teklifi ve yaklaşımı bana daha samimi geldiği ve Beşiktaşlı olduğum için siyah beyazlı kulübün teklifini kabul ettim. Kayserispor'un benim üzerimde çok büyük emeği var ama Kayserispor'daki hizmeti doldurduğumu düşünüyorum. Kulübümün istediği değil benim isteğim kulüp olacak. Onlarda bana yardımcı olacaklarını söylediler. Benim tavrım belli Beşiktaşlıyım, Beşiktaş'ta oynamak ve Beşiktaş'ta forma giymek istiyorum" dedi.
Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ise bu sabah Mehmet Topuz ile konuştuğunu doğrulayarak, "Ama kendisine 'Seni Beşiktaş'a veririz' dediğim doğru değil. Ben ona seni isteyen kulüpler var biz Fenerbahçe ile anlaşmak üzereyiz. O yüzden 'şu takımı tutuyorum, bu takımı tutuyorum' şeklinde beyanlar verme, sanı yakışmaz dedim" şeklinde konuştu.
HURMA: MEHMET TOPUZ’UN BONSERVİSİNİ FENERBAHÇE’YE VERDİK"
Kayserispor’un, Mehmet Topuz’un transferi için Fenerbahçe ile anlaştığı bildirildi.
Kulüp Genel Menajeri Süleyman Hurma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen Kayserispor ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan takım kaptanı Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye transferi için iki kulüp yönetiminin anlaştığını belirtti.
Fenerbahçe’den, Mehmet Topuz’un karşılığında Gökhan Emerciksin’i alacaklarını ifade eden Hurma, Topuz’un bonservisinin Fenerbahçe’ye verildiğini kaydetti.
Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a transfer olmak istediği yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Hurma, "Bundan sonra Mehmet Topuz’un hangi takımda oynayacağı Fenerbahçe ile bu futbolcu arasındadır. Fenerbahçe isterse oyuncusunu
başka takıma satabilir. Mehmet Topuz’un bonservisi Fenerbahçe’nin elindedir" dedi.
Mehmet Topuz’un transferi karşılığında Fenerbahçe’den ne kadar ücret alacakları sorusunu ise Hurma, "Basında 5 milyon avro gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Ama rakam söylemek istemiyoruz" diye yanıtladı.
Kayserispor’un takım kaptanı Mehmet Topuz, Beşiktaş’a transfer olmak istediği yönünde açıklamalar yapmış, Beşiktaş Kulübü de Mehmet Topuz için görüşmelerin başladığını ve konunun Borsa’ya bildirildiğini duyurmuştu.
Kayseri Yolspor takımında amatör olarak başladığı futbol hayatında Kayseri Erciyesspor’da profesyonel olan Mehmet Topuz, 2004 yılında Kayserispor’a transfer edilmişti.
26 yaşındaki başarılı oyuncunun Kayserispor ile 31 Mayıs 2010’a kadar sözleşmesi bulunuyordu.
Transfer nasıl çözümlenir?
Maraton'un haberine göre, hukukçular Bir transferin gerçekleşmesi için hem kulübün hem futbolcunun rızasının olması gerekirtiğini belirtti.. Dolayısıyla Mehmet Topuz “ben şu takıma gitmek istiyorum” diyerek kulübü ikna olmadan bir transfer gerçekleştiremez. Ancak aynı şekilde satılan bir mal olmadığı için herhangi bir kulüp herhangi bir futbolcuyu “ben senin bonservisini falanca kulübe verdim, gitmek zorundasın” şeklinde zorlayamaz. Dolayısıyla eğer Beşiktaş, Kayserispor’la anlaşamazsa ya da Fenerbahçe Mehmet Topuz’u ikna edemezse Mehmet Topuz kulübüne döner ve orada futbol yaşantısına devam eder. Mehmet Topuz, Beşiktaş’la yaptığı ön anlaşmada muhtemelen “Siz kulübümle anlaşırsanız ben Beşiktaş’ta oynamayı kabul ediyorum” dediği için bu anlaşma geçersiz sayılır.
YA TOPUZ YA DA KAYSERİSPOR İKNA OLACAK
Aynı şekilde Kayserispor’un bonservisi Fenerbahçe’ye vermesi de “Fenerbahçe’nin futbolcuyla anlaşma şartına” bağlıdır. Görünen o ki Mehmet Topuz ya kulübünde kalacak, ya Beşiktaş Kayserispor’u ikna ederse Beşiktaş’a gidecek ya da Fenerbahçe kendisini ikna ederse Fenerbahçe’ye gidecek.
KENAN ÖNER'DEN YANIT GELDİ
Öte yandan tarafların bu açıklamasından sonra Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'nın açıklamalarına yanıt vererek, "Biz usul neyse onu yaptık. Başkanlar futbolcunun menajeri ve Mehmet Topuz'la anlaştık. Kaldı ki ben Beşiktaş'ta oynamak istiyorum diyen bir futbolcuya da bunu zorla ifade ettirmekte gafletten öte bir komplo teorisidir" dedi.
**Çok ilginç bir transfer dedikleri gibi arap saçı gerçi bu olaylardan sonra Mehmet Topuz'dan ne verim beklenebilirki orası muhamma gibi...**