ilk başladığında "Regular" yada "Beginner" olarak başlarsan daha iyi olur senin için, ilk yapacağın maç çok önemli, hangi mevkide oynamak istiorsan ona göre skillerin oluşacağını düşün, yani şöyle ilk yaptığın maçta şut çekmek yerine bolca topla çalım yapıp, maç boyunca ortalama 500 metre top sürersen, staminan 80'in üzerinde, pas ortalamalarında 70 ve üzeri olabilir, ama şutların biraz daha kötü olacaktır, ilk oynadığın maçta rating'in mümkünse 7.5 yada 8.0 olsun, bu çok önemli dediğim gibi tüm skillerin ilk oynadığın maça göre oluşuyor ve teklif alıyorsun.
Benim 3'üncü sezonum bitti,
Karakterim "WF" sonra beni "CF" oynattı hoca sonrada "SMF" oynattı şimdi bu mevkilerde oynayabiliyorum...
Milli Takıma Seçildim, Gol ve Asist Kralı oldum, İngiltere liginden güçsüz 3 takımın yerine bjk, gs ve fb'yi aldım, aynı ligde oynayabilmek için...
oyuna ilk başladığım takım Newcastle sezon arası liderken, sezon arası son sırada olan beşiktaş'a gittim, takımımı yukarılara götürdüm, D1 kupasını kazandık, böylece uefa'ya gitmeye hak kazandık, sonraki yıl uefa kupasını kazandık, dünya takımına seçildim, 2.5 sezon beşiktaş'ta oynadıktan sonra, ara transfer deminde M.United'a gittim, yarım sezon oynadım, Şampiyonlar Ligini kazandık, gol kralı oldum. 3. sezonun sonundayım, süper bir kariyerim var, artık şut attığımda ceza sahasının dışından bile gönül rahatlığıyla vurabiliyorum, gol makinesi gibiyim, ama kanat oyuncusuyum, ciddi kastım ama zor oldu, ama çok keyifli birşey, şimdi hedefim barcelona'ya transfer olmak, İspanya Liginden herhangi bir takıma gidicem, böylece beni keşfedebilirler, ayrıca diğer bir ligde oynamak istememin sebebi, kazanacağımız kupalar'da her lig için gol krallığı, asist lideriği gibi şeylerde var, oradaki tüm ? olan yerleri doldurmayı hedefliyorum, maçları 5 dakika oynuyorum, çok yorulduğumda hoca beni ilk 18'de çıkarıyor, formum berbat bile olsa 70. dakikalarda alıyor beni oyuna, bir iki doğru pas yapıp birde asist yada gol oldumu Rating direk 7.5 yada 8.0 böylece Macth Expreiance" puanlarıyla da skillerini iyice arttırabiliyorsun, ayrıca ne kadar maç oynarsan o kadar skilin artıyor...
Strange menüsünde toplam dağıtabileceğimiz 12 skilimiz var, örneğin 1 skil maçtan sonra bize ayırdığmız bölüme göre 0.2 skil olarak geri dönüyor, yani bu hesaba göre, Shooting'e 6 ayırırsak (shot, pas, teknik gibi her bölüme hitap ettiğinden bu bölümü sonuna kadar kullanın derim) bir maçta 12 kademe artar, yani 1 maçta 12 artıyorsa 100 olması ve skilimizin 1 artması için ortalama 7-8 maça ihtiyacımız var, böylece bir sezonda ortalama 40 maç yapsanız skilleriniz bir sözonda +4 artar demek. fazlası oldu azı olmadı, çünkü ayrıca maç içerisinde yaptıklarınız için aldığınız "macth experiance" puanlarınız da var.
1. bol pas yapın
2. az şut çekin
3. deli danalar gibi ortada dolanmayın fazla koşup kendinizi yormayın mevkiniz yapması gereken görevi yapın, golcüyseniz ileride bekleyin, takımınız öndeyken defansa yardım edersiniz, doğru yerde beklemeniz çok önemli, böylece bazen 90 dakika oyundan zıkmadığınız zamanlarda oluyor, fazla yorgun olmadığınız için...
4. hocanın verdiği taktikler altta yanan 1-2-3-4 numaralı rakamlar da önemli o anda sizin yapmanız gerekenleri söylüyor, hem ilk 11'i garantilemek hemde bu işten tam anlamıyla keyif almak istiyorsanız önemli, bunu şöyle yapacaksınız, maz esnasında "Start" a basıp (Ben PS3'te oynuyorum) taktiklerin olduğunu meniyü girin, siz değişterimiyorsunuz ama hangi rakanın neyi ifade ettiğini anlayabiliyorsunuz...
bildiklerim bu kadar yardımcı olduysam ne mutlu
saygılar