serdar2006 Arkadaşlar benim güçlü bir sistemim var ve fifa 09'u 60 fps sabit olmakla beraber garip bir görüntü ile oynuyorum. buna kasılma denemez zira 4850'nin crysis 1920*1080 very high yapmadıkça ve işlemci ram yetersiz olmadıkça kasılması imkansız. kasılmadan ziyade kamera topa yetişemiyormuş hissi veren bi gariplik. smooth ve akıcı değil oyun. çözünürlüğü değiştirmek, en son direct x'i yüklemek, catalyst ayarları ile oynamak vb. hiçbir yöntem işe yaramıyor. Herkesin bildiği render_frame 7'den 2 ya da 1'e düşürmek de oyunu yavaşlattığı gibi gene uzun toplarda bir anlık kare atlama hissi veriyor ki bu çok rahatsız edici bir şey. bu forumda göremedim ancak ea'in kendi resmi forumunda güçlü donanımları olan herkeste bu sorun var. çok ilginç gerçekten. bu sorunu yaşayan var mı arkadaşlar? ea'deki forum yazıları için: http://forums.electronicarts.co.uk/fifa-09-pc/338867-fifa-09-big-problem-2.html
botancudi evt bende menülerde kasıyor core2duo 2,4 2gb ram hd2600 512 mb ekran kartı ve 1680-1050 de oyun içi kasma yok ama menüler kasıyor
serdar2006 Menülerdeki kasma sanırım microsoft net framework 3.0 yüklenerek gideriliyordu. bende menülerde sorun yok ama oyunda kasılma değil de işte bi gariplik var yukarıda anlattığım gibi. ea'nin sitesinde orta düzey sistemlerin oyunu sorunsuz çalıştırdığı ancak güçlü donanımlarda kesin sorun olduğu söyleniyor. 4870x2 olan adamda bile aynı sorun olmuş inanmak güç.
digimax EVET Arkadaşım bu oyunda donanımsal bi sorun var... denediğim sistemler: *amd 4400x2+1gb ram+ ati3650 *amd 6000x2+2gb ram+ atihd3870 *amd x3 + 3gb ram + gforce 8600 hepsidede her çöznürlükte her yenileme hz de sorun aynı...oyun gözü rahatsız edecek şekilde titriyor.. beceriksiz ea diyorum başka bişey demiyorum..
serdar2006 Bir dakika o kartlarda da öyleyse o zaman orta düzey kartlarda sorun olmadığı da doğru değil demek ki. Bu da fifa 09'un ölü doğduğu anlamına gelir. Bir ihtimal patch çıkar şikayetler artınca. Belki fifa 09 başlığı burası ama ben de pes 2009'da da oyun aşırı hızlı. uzun toplarda yavaşlıyor ama yerden oynayınca ver kaça girince aşırı hızlanıyor. futbol oyunları favorim bi ağız tadıyla oynatmadı ea konami. eski oyunlarda böyle sorunlar olmazdı. grafik iyileştirirken oynanabilirdiği mahvetti ea ve konami. illa ps3 aldıracaklar insana.
digimax pes 2009 da sorunu düzeltmek için yöntemler var... oyun hızını düzeltmek için monitor hz yi 60 yapip oyun setting den fs yi sabitleyince o sorun düzeliyor.. ama fifada hiç bir ayar yok... + ps3 almayı bende düşündüm ama o kadar para verip ps3 alacaksın sonra ya 1-2 oyunla kendini kandıracaksın yada her yıl oyun parası bi pc yi geçecek..onuda düşün..
gm123 Bu olaya tanıklık etmeden kesin bir şey söyleyemem ama sanırım ekran kartının bellek yeterliliğiyle ilgili benim sistem Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83GHZ(4CPUs),,,,,,,,,,,,P5QC 2 GB kingston ram 1 GB Nvidia GeForce 9600