menü değişmiş pes6 menüsü gibi olmuş,yazılar yukarıdan aşağıya doğru akıyor.pes2009 yazısı kırmızı ve kırmızı tonları menüde fazla.menüden taktik ayarlarına gelince menüde çalan o iğrenç şarkı aynen devam ediyor.oyuncu güçleri orjinale yakın olmuş bu konuda iyi çalışma yaptıkları belli.taktik ayarları aynı pes2008.oyuna geçecek olursak söylediğim gibi 4 milli takım var demoda ve kadroları güncel.şut isabetleri oldukça düşmüş yani kaleciyle karşı karşıya pes2008 de rahat attığınız golü burda atamayabiliyorsunuz.oynanış: oyun ve oyuncular iyice yavaşlamış oyun yavaş oynanıyor fakat paslar çok akılcı ve isabetli olmuş(bunu oynarken daha iyi anlarsınız).kornerlerde ise kafayla gol atmak çok basitleşmiş ben tevez le bile 2 gol attım.bazı grafikler düzeltilmiş özellikle formalar,kale ağları ve oyuncu yüzleri bu sefer çok gerçekçi olmuş.bu arada top player de hiç zorlanmadım çok basit olmuş.
sonuç olarak oyun: paslar,kafa vuruşları,bazı grafikler,faceler ve oyuncu güçleri bakımından çok gelişmiş;fakat: şutlardaki isabet,1-1de adam geçme,ara pasları,oynanabilirlik açısından pes2008 in gerisinde kalmış.tabi ki oyunun full u çıkmadan bu yorumlar sağlıklı olmayabilir ama görünen bu...