Pes 2008 rezaletinden sonra herkese ilac gibi geldi şeklinde gozuktu, ama malesef oynanabilirlik acisindan ve futbol hissi verme acisindan kesinlikle tatmin etmedi beni.
Eger biraz objektif baklabilirseniz, su yorumumu dikkatli okumanizi oneririm.
"Pes 6 gibi bence su ana kadar yapilmiş en iyi futbol oyununun ustune pes 2008 rezaletini gordukten sonra, ( ki yoklukta kendini geliştiren fifa 08 konsollarda oynanabilirligi geliştirdi ve hakkını yememeliyiz oynanabilirlik hissi vermiştir ) , herkes ozellikle pes fanatikleri 09 u 4 gozle bekledi, ve malesef su yanlıs kanıya varıldı, " pes 09 su ana kadar yapılmıs en iyisidir her sey duzeltilmiştir hatta pes 6 nın grafikleri iyi olan versiyonudur" denmiştr, aslında mevzu sudur ki, bu yoklukta 1 yıldır umutla bekleyen pes fanatikleri ki 10 senedir bunun icindeyim, pes 09 un biraz geliştigini ve 08 rezaletini bize unutturacagını gordugunden oyunun aslında hala bize "oynanabilirlik hissini ve ayrıca sectigin takımını, oyuncuyu, en onemlisi rakibini hisseteme olayını tam veremediğini su an icin görmekte zorluk cekiyor. Emin oldugum tek sey, bugun 10 senedir pes oynayan ve zevkten cıldıran herkes " ya 09 gercekten farklı ama hala pes 6 daki olay yok" diye icinden gecirmiyor degil, once kendimize bu dogruları soyleyelim yeter.**
**Dip not: Grafikten bahsetmiyorum, 10 senedir bahsetmedim, bahsetmeyecegimde, bana zevk veren grafik olmadi hic her zaman pes oldu. Umarım demek istedigimi anlatabilmişimdir. Bu arada pes oynamaya 1-2 senedir baslayanların ve yıllardır sadece fifa oynamıs olanların bu soylediklerimi anlaması zordur, asıl pes fanatikleri ne demek istedigimi cok iyi anladılar, hic kuskum yok.**