**Takım adı:**Valencia
**Takma İsimler:**Los Ches(Yarasalar)
**Kuruluş:**1919
**Stad Kapasite:**53.311
**Başkan:** J.B. Soler
**T.Direktör**U.Emery
**Lig:**İspanya La Liga
Valencia takımı 18 Mart 1919 yılında kurulmuştur. Takımın kurucusu taraftarın saygıyla andığı Octavio Augusto Milego'dur. Kurucu hakkında fazla bilgileri yoktur. Valencia diğer ezeli rakiplerine göre daha geç kurulan ancak doğal olarak diğer rakiplerine oranla başarıyı geç yakalamış bir takımdır. İspanya'nın doğusunda yer alan Valencia'nın ezeli rakipleri arasında FC Barcelona,Real Zaragoza,Villarreal CF,Real Madrid gibi takımlardır. Kuruluşunun ilk 4 yılında küçük tesislerde maçlarını yapan Valencia birazda şehrin zenginlerinin el atması üzerine tam 17.000 kişi kapasiteli ilk büyük stadını açtı. 20 Mayıs 1923 yılında Mestalla adı altındaki stadını açmıştır. 1929 yılında açılan ülkenin en büyük ligi olan La Liga'nın kuruluşunun 3. yılında katılmıştır. La Liga'nın ilk takımları FC Barcelona,Real Madrid,Athletic Bilbao,Real Sociedad,RCD Espanyol gibi takımlardır. Valencia ilk kez 1931 - 1932 yılında bu lige yükselmiştir.
2007-2008 Sezonu Takım Kadrosu
Pozisyon-Oyuncu
1 GK Santiago Cañizares
2 MF Stephen Sunday
3 MF Hedwiges Maduro
4 DF Raúl Albiol
5 DF Carlos Marchena
6 MF David Albelda
7 FW David Villa
8 MF Rubén Baraja
10 FW Miguel Ángel Angulo
11 MF Éver Banega
12 DF Marco Caneira
13 GK Timo Hildebrand
14 MF Vicente
16 FW Juan Mata
17 MF Joaquín
19 FW Arizmendi
20 DF Alexis Ruano
21 MF David Silva
22 MF Edu
23 DF Miguel Brito
24 DF Emiliano Moretti
25 GK Juan Luis Mora
**Takımın kesinlikle çok iyi bir kadrosu var.Gerek D.villa,Joaquin,Vicente,Silva,Raul Albiol bunları hepsi birer dünya star oyuncuları zaten oyun ilerledikçe oyunda worldclass oyuncu oluyorlar.Takım ilk sezonunda contiental half finished yaparak uefa kupasını hedef gösterinki ilk yılınızda başarılı olamazsanız yönetim tarafından dışlanmayın.Ancak ben zannetmiyorum bu kadroyla kötü olacaksınız.Neyse şimdi gelecem Kalecilerden,Orta sahaya,ordan da Forvet'e.İlk olarak Kaleciler..**
**Kaleci**
Kalecileriniz bana göre çok iyi durumdalar gerek Hildebrand gerek Canizares bu ikisi kaleyi kapışır ancak ilk yılda Canizares iyi bir seçim olur Hildebrand ilerdeki yıllarda 33 yaşına kadar kalenizin bir numaralı ismi olur.Ancak kaleye bir tane genç takviye yapmak şart.Benoit Costil çok iyi bir seçim olur çok ucuz bir fiyata zaten elinizin altına geliyorCostil Hildebrand'tan sonra 7-8 yıl götürür sizi.
***Defans***
Defansınız gayet iyi R.Albiol,Marchena,Moretti,Alexis,Miguel,Caneira,Helguera sizi şampiyonluğa götürecek defans oyuncular ancak sol defans kanat'a bir transfer gerek onuda birazdan yacazam.Defans Albiol bir numaralı seçenek diye bilirim.Marchena da liberoda harika bir oyuncu bunlar gerek Valencia'da gerek milli takımda rahat oynayabilecek oyuncular.Sağ tarafta Miguel defans kanatlarda en iyi ilk 10'a girebilecek bir futbolcu.Sol kanat'a dedigim gibi bir transfer yapmak gerekiyor en iyi adaylardan biri Urby Emmanuelson bu oyuncumuz Ajax takımda sol bek oynamaktadır değeri yaklaşık 6 milyon dolar wonderkid oluyor. Alırsanız harika olur.Alırsanız defansınız şu şekilde olması gerekir.Miguel-Marchena-Albiol-Emmanuelson
***Orta Saha***
Orta Sahanız belkide dünyanın en iyi orata saha oyuncuların yanlışlıkla aynı çatı altında buluşmuş olması gibi birşey Joaquin,Vincente,Silva,Manuel Fernandes,Sunny,Mata bu oyuncular bu takımı evire çevire şampiyonluğa götürür.Takımınızda öyle alternatifler var ki aşagıda belittigim kadroyu görünce inanılmaz bir hale dönüşmüş olacak.Tabii Albelda ve Baraja'yı oynatabilirsinz.Bu bölüme kesinlikle bir trasnfer gerekmez.Zaten Mata,Silva,Sunny ilerde Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları oluyor ancak dikkat edin antreman programları uygulayın fazla zorlamayın antermanalrı mutsuz olmaları maç içindeki hal ve hareklerle belli eder. Sunny sürekli kart gören bir oyuncu ama bu kart kırmızı degil sarı aresif bir oyuncu ama sizi yanlız bırakmaz maç boyunca.Orta sahanız Joaquin-Sunny(Baraja)-M.Fernandes(Albelda)-Vicente(Silva) Silva'yı unuttum zannetmeyin onu forvete koyacaz.İsterseniz Silva ile Vicente'nin yeriyle sürekli oynayın maç içinde 70 dk. sonra.
***Forvet***
Forvetiniz gerçekten çok iyi.David villa gibi büyük bir yıldız var. her yıl en az 20-25 gol atıyor :). david villa forvetin sol köşesine koyarsanız daha verim alabilirsinz. Villa'nın yanında Zigiç ve Moriantes gibi büyük yıldızlar var.Maç içinde kendilerini kanıtlamış oyunculardır.Ancak ben tercihimi Silva'dan yana kullanıyorum ki Silva ayagına topu aldıgında yaratıcılıkla herkezi geçip Villa'yı boş bırakıyor Villa'da karşı karşıya veya adam adama golleri daha rahat atıyor.Orta saha bölümünde belirttigim gibi Silva'yı orta sahaya koyarsanız Silva'dan sonraki ilk seçenek kesinlikle Zigiç olmalıdır.D.Villa-Silva(Zigiç).
Bu incelemede takım hakkındaki tarihi bilgiler Valencia'nın offical sitesinde genel değerlendirme şahsım adına yapamıştır.
Kesinlikle bir JERNAC incelemesidir.Fikirleriniz iyi kötü saygı duyarım.Teşekkürler...